Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2010

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΙΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Νόμιμα τα αυθαίρετα στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνειας και με τη βούλα! Εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης η επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την περιοχή, που είχε «παγώσει» με Κοινή Υπουργική Απόφαση
για την προστασία της λίμνης.

Η απόφαση αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και Δήμου Κορώνειας για τη μελέτη, κτηματογράφηση, πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής στους οικισμούς Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Βασιλουδίου και Αρδαμερίου. Το γενικό Πολεοδομικό παίρνει παράταση ολοκλήρωσης σε 36 μήνες.

Σύμφωνα με το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, σκοπός της είναι:

Η ανάπλαση του πολεοδομικού ιστού του Δήμου Κορώνειας.
Η ανάπτυξη σωστών υποδομών με την πρόβλεψη των αναγκαίων κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων.
Η προστασία του περιβάλλοντος, αφού η πολεοδόμηση θα γίνει σύμφωνα με το σχεδιασμό και όχι με άναρχη δόμηση.
Η νομιμοποίηση αυθαίρετων κατοικιών παλιννοστούντων και γηγενών κατοίκων της περιοχής.
Η δημιουργία υποδομών για την υποδοχή του αυξανόμενου πληθυσμού του αστικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης σε συνάρτηση με τη βελτίωση του οδικού δικτύου (Εγνατία οδός).
Η διάθεση οικοπέδων που θα προκύψουν από τις εισφορές σε γη και από την πολεοδόμηση δημόσιων εκτάσεων.

Ενταση για το Γενικό Πολεοδομικό του Ξηροχωρίου χθες, στην πρώτη συνεδρίαση του 2010, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Κάτοικοι μίλησαν για «σκάνδαλο» και κατήγγειλαν ότι νομαρχιακός σύμβουλος επωφελήθηκε, τη στιγμή που κεντρικά σπίτια του χωριού έμειναν έξω από το σχεδιασμό!
Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων κατηγόρησαν το δήμαρχο Αγίου Αθανασίου, Αρη Αραμπατζή, όπου ανήκει το Ξηροχώρι, ότι τους αγνόησε και τους παραπλάνησε. Βολές εξαπέλυσαν και κατά νομαρχιακού συμβούλου - πρώην αντινομάρχη, ότι «έχει περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα στην περιοχή».

Μιλώντας στο νομαρχιακό συμβούλιο κατήγγειλαν ότι με το νέο πολεοδομικό:

Εβαλαν μια έκταση στο κέντρο του χωριού, κοντά στην εκκλησία, απέναντι στο σχολείο, με σπίτια δεκαετιών που εφάπτεται στο παλαιό σχέδιο.
Εξαιρέθηκαν σπίτια που βρίσκονται ανάμεσα σε τρεις ασφαλτοστρωμένους δρόμους με υποδομές για φως, νερό, τηλέφωνο.
Την ίδια ώρα ενέταξαν στο νέο πολεοδομικό εκτάσεις στα άκρα του χωριού που βρίσκονται σε ρέματα και χωματόδρομους.
Τοποθέτησαν τα νεκροταφεία στην είσοδο του χωριού υποβαθμίζοντας μια ολόκληρη περιοχή που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά και την ίδια την κεντρική αρτηρία που βρίσκεται στο Ξηροχώρι.
«Με το νέο πολεοδομικό μπαίνει τάξη, ορίζονται χρήσεις γης και επεκτείνεται ο οικισμός. Σε κάθε νέο σχέδιο κάποιοι ωφελούνται και κάποιοι αδικούνται. Θα τα διορθώσουμε στο μέλλον» δήλωσε στο νομαρχιακό συμβούλιο ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου.

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΙΚΑ ΑΡΑΠΗ ΜΑΣ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: