Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ...ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ...

Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Γενάρη, ομάδα 30 μασκοφόρων αγνώστων εισέβαλε στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και διέκοψε εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», ρυπαίνοντας το χώρο με φασιστικά φυλλάδια και στένσιλ, εκφωνώντας ολιγόλεπτο ρατσιστικό λογύδριο και βιντεοσκοπώντας τους παρευρισκόμενους αλληλέγγυους. Την ευθύνη για τον «ακτιβισμό» ανέλαβαν στο Διαδίκτυο οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές», υποσχόμενοι «δράση» μέσα στο 2010, ενώ την είδηση αναπαρήγαν ενθουσιωδώς διάφορα blogs, που φροντίζουν καθημερινά για τη διάχυση των ιδεών του ΛΑ.Ο.Σ στην κοινωνία, την ενότητα και την μαζικοποίηση της ακροδεξιάς.

Η Νεολαία Συνασπισμού καταδικάζει την ρατσιστική επίθεση, που έρχεται να προστεθεί σ' έναν μακρύ κατάλογο ενεργειών νεοφασιστικών ομάδων σε όλη την Ελλάδα. Οι μάσκες «V for Vendetta» των αυτόνομων φασιστών των Αμπελοκήπων, παραπέμπουν στη βεντέτα εναντίον μεταναστών και αλληλέγγυων που έχουν ανοίξει οι ομοϊδεάτες τους στα Χανιά, την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης, μη έχοντας καμία εξήγηση για την ανενόχλητη από την αστυνομία δράση τους, προαναγγέλλει σε συνεντεύξεις του (!) κρούσματα ακροδεξιάς τρομοκρατίας. Παραμένει, δυστυχώς, αυτονόητο, όλα τα παραπάνω να ξεφεύγουν από τα σοβαρά ΜΜΕ, τα ίδια που (με εξαιρέσεις, ευτυχώς) διαχέουν τον ρατσισμό, υπερπροβάλλουν τους ακροδεξιούς, δαιμονοποιούν τους μετανάστες και καλλιεργούν τον φόβο στην ελληνική κοινωνία.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι τελευταίες ρατσιστικές ενέργειες αποτελούν παραδειγματική «συνεισφορά» στη ρατσιστική καμπάνια του ΛΑ.Ο.Σ ενάντια στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από μετανάστες. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία ότι οι αθλιότητές τους εξοργίζουν την Αριστερά και το αντιρατσιστικό κίνημα. Η αλληλεγγύη στους μετανάστες κάθε άλλο παρά πρόκειται να καμφθεί.

Απο το γραφειο τυπου της νεολαιας του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΚΟΚΟ ΚΟΚΟΚΟ ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΛΕΜ ΑΝΑΡΧΙΚΟ!