Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΕΝΩ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Ομοφωνα ο Κύπριος πρόεδρος Χριστόφιας και οι αρχηγοί των κομμάτων απέρριψαν τη δέσμη προτάσεων της τουρκικής πλευράς για τη διακυβέρνηση και τη δομή της εξουσίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε μετά τη σύσκεψη του άτυπου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ότι ύστερα από συζήτηση δυόμισι ωρών, κοινή διαπίστωση είναι πως οι τουρκικές προτάσεις «είναι απαράδεκτες και πόρρω απέχουν από τα συμφωνηθέντα για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας». Κατά συνέπεια δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολιτικοί αρχηγοί διαπίστωσαν επίσης ότι η τουρκική κίνηση για υποβολή δέσμης προτάσεων εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας.
Η απόρριψη των τουρκικών προτάσεων 24 ώρες πριν από την έναρξη σήμερα των εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Χριστόφια- Ταλάτ εκμηδενίζει τις οποίες πιθανότητες επιτυχίας τους- εάν είχαν. Οι τουρκικές προτάσεις, οι οποίες κατά τις εκτιμήσεις της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας οδηγούν σε συνομοσπονδία, σύμφωνα με διπλωματικές πήγες θέτουν εν αμφιβόλω ακόμα και τη συνέ χιση της συνολικής διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Μετά την κλοπή της σορού του τέως προέδρου Τ. Παπαδόπουλου και την υποστολή της σημαίας στον τάφο του, βανδαλισμοί σημειώθηκαν χθες και στον τάφο του αείμνηστου προέδρου Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό.
Οι άγνωστοι δεν φαίνεται να είχαν ως στόχο μόνο τον τάφο του Σπ. Κυπριανού αφούζημιές και καταστροφές διαπιστώθηκαν και σε άλλους τάφους. Από τον τάφο του Σπ. Κυπριανού κατέβασαν και κατέστρεψαν τις δυο σημαίες και το καντήλι. Η μια σημαία βρέθηκε σκισμένη και η άλλη καμένη. Οι βάνδαλοι, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, άναψαν φωτιά μέσα στο κοιμητήριο και έκαψαν και άλλες σημαίες από άλλους τάφους. Η αστυνομία αναζητεί τρία νεαρά άτομα.

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: