Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ,ΣΥΜΦΩΜΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ!!!

Πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών με αστυνομικούς σκύλους θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του επόμενου μήνα
σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η δραστηριότητα των αστυνομικών σκύλων περιπολίας αφορά στην αναζήτηση εξαφανισθέντων ατόμων, στη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων, στη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προς αποτροπή απόδρασης, στη λήψη μέτρων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης στη καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν αυτόφωρα εγκλήματα, ενώ επισημαίνεται ότι δεν θα διατίθενται σε πορείες και συγκεντρώσεις.

Σήμερα, στην πρώτη φάση του προγράμματος και υστέρα από μια πρώτη επιλογή (10) σκύλων εκπαιδεύονται (6) αστυνομικοί σκύλοι, καθώς και ισάριθμοι αστυνομικοί στους οποίους θα απονεμηθεί η ειδικότητα του συνοδού - χειριστή αστυνομικού σκύλου περιπολίας.
Για την εκπαίδευση των (6) αστυνομικών σκύλων περιπολίας έχουν διατεθεί εκπαιδευτές από την Ελληνική Αστυνομία, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και δύο Γερμανοί εκπαιδευτές από την Αστυνομία του Μονάχου.
Το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης σκύλων και την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης που αφορά στην προσαρμογή των αστυνομικών σκύλων σε εξωτερικούς χώρους και ειδικότερα σε χώρους του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα δικαστήρια της πρώην «Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων», σε Θήβα, Τανάγρα, Κορωπί, σε σταθμούς του «Μετρό», στο Παλαιό Ψυχικό, στο Ολυμπιακό Στάδιο και σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης των Αθηνών. Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται τέλος του τρέχοντος μήνα.

Αμέσως μετά την εκπαίδευση των πρώτων αστυνομικών σκύλων περιπολίας θα επακολουθήσουν άλλες δύο (2) εκπαιδευτικές σειρές, με σκοπό να εκπαιδευθούν και να διατεθούν για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας συνολικά (30) αστυνομικοί σκύλοι με ισάριθμους συνοδούς.
Επισημαίνεται ότι, οι αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας θα υπαχθούν στα τμήματα πεζών περιπολιών, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό να ενισχύσουν τις δράσεις εμφανούς αστυνόμευσης, στο πλαίσιο των νέων εναλλακτικών σχεδίων πρόληψης και αποτροπής της εγκληματικότητας που επιχειρούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eipame na meiwsoume tin egklimatikothta oxi na dimiourgisoume katastash polemou.
Oute stis HPA den kanoun peripolies me skulia.... mono se diadilwseis ta exoun.

Alla h Ellada 3eperase kathe orio.... eleos.

prince serengeti είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΓΑΒ.ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΡΦ ΑΡΦ ΟΤΙ ΟΜΑΔΑ ΓΑΤΩΝ ΓΚΡΡΡΡ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΚΡΡΡ ΓΑΒ ΓΑΒ ΓΑΒ ΕΘΕΑΘΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΓΚΡΡΡΡ ΓΑΒ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΑΡΦ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ./ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΑΤΕ ΜΕΣΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΑΡ ΝΙΑΡ ΓΑΒ ΓΑΒ ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?

Γιώργος είπε...

Να δω ποτε ο βλακας ο ελληνας,θα σας πλακωσει στης φαπες ρε κοπριτες. ΓΚ.Τριπολις.