Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2010

ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΣΟΧΟΪΔΗ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Τα προβλήματα σε υλικοτεχνική υποδομή και η έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν περιέγραψαν την Πέμπτη οι διοικητές όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών της χώρας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα απο τα ζητήματα που αναφέρθηκε ήταν πως στο Σώμα υπάρχουν 11 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, απο δωρεά, ωστόσο κυκλοφορούν μόνο τα δυο καθώς υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών. Επίσης στη περιοχή της Φιλιππιάδας υπάρχουν υπεράριθμοι συμβασιούχοι πυροσβέστες ωστόσο δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Αρτα για να καλύψουν τα κενά στην οργανική δύναμη της υπηρεσίας στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς οι εποχικοί πυροσβέστες προσλαμβάνονται ανά πόλη. Ακόμη οι διοικητές του είπαν πως σχεδόν σε όλη τη χώρα υπάρχουν κενά σε προσωπικό και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην συνεργασία τους με συναρμόδιες υπηρεσίες στο τομέα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και για τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει το προσωπικό σε αρκετές υπηρεσίες εξαιτίας των προωθούμενων αλλαγών στο ωράριο εργασίας που προωθεί το υπουργείο.

Από την πλευρά του ο υπουργός ακούγοντας τα προβλήματα έκανε το σχόλιο «είμαστε απίθανοι» κάνοντας παράλληλα λόγο για αναδιάταξη και αναδιάρθρωση της Πυροσβεστικής. Ακόμη ζήτησε να συσταθούν δυο επιτροπές που θα στελεχωθούν απο έμπειρους αξιωματικούς προκειμένου να κάνουν αποτύπωση των αιτιών των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και του 2009 όχι για να αποδοθούν ευθύνες, όπως είπε αλλά, για να «διδαχθούμε απο τα λάθη που έγιναν ώστε να μην επαναληφθούν». Αναφερόμενος στον τομέα των εναέριων μέσων τόνισε ότι θα πρέπει η Πυροσβεστική να διαθέτει μικρά, ευέλικτα και πολλά εναέρια μέσα για το «πρώτο χτύπημα» σε περίπτωση δασικής φωτιάς.

Συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης απέφυγε να τοποθετηθεί αναλυτικά στο θέμα της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών και ειδικότερα τι θα κάνει με τα πυροσβεστικά κλιμάκια, για την κάλυψη των 3.500 κενών οργανικών θέσεων, για την αντικατάσταση των «γερασμένων» οχημάτων και για την υπηρεσία «φάντασμα» όπως την χαρακτήρισαν των εναέριων μέσων

ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: