Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2010

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΑΝΙΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ...ΕΚΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠ'ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΑΣ...

Την εκδήλωση «κυνηγιού μεταναστών» στο Ροζάρνο της Καλαβρίας φοβάται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), μετά τη χθεσινή διαδήλωση Αφρικανών μεταναστών που κατέληξε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
"Ανησυχούμε πάρα πολύ από την κατάσταση στο Ροζάρνο και από το γεγονός ότι παραμένει και σήμερα πολύ τεταμένη. Υπάρχει κίνδυνος οι κάτοικοι να θελήσουν να εκδικηθούν", δήλωσε η εκπρόσωπος του ιταλικού τμήματος της HCR, Λόρα Μπολντρίνι. Πρόσθεσε δε, ότι η HCR θα αποστείλει αύριο μια ομάδα της στην περιοχή.

Χθες το βράδυ, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών. Πολλοί Αφρικανοί μετανάστες που εργάζονται παράνομα σε γεωργικές εκτάσεις διαμαρτυρήθηκαν για τις επιθέσεις εναντίον τους με αεροβόλα. "Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα, όμως δύο ή ίσως πέντε τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται", δήλωσε η Μπολντρίνι.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, ενώ μετανάστες έσπασαν βιτρίνες με ρόπαλα. Περίπου 2.000 μετανάστες πραγματοποίησαν και σήμερα καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο του Ροζάρνο, ενώ περίπου 10 κάτοικοι είχαν μπλοκάρει την πρόσβαση στο κέντρο και άλλοι είχαν καταλάβει το δημαρχείο, ζητώντας την απομάκρυνση των μεταναστών από την πόλη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, μέλος της Λέγκα του Βορρά, χαρακτήρισε τις εντάσεις αυτές ως το αποτέλεσμα "μιας πολύ μεγάλης ανεκτικότητας απέναντι στη λαθρομετανάστευση". Η εκπρόσωπος του ιταλικού τμήματος της HCR κάλεσε τις αρχές να αρχίσουν να αναζητούν τους δράστες της επίθεσης κατά των μεταναστών.
"Δεν είναι το πρώτο επεισόδιο αυτού του είδους που σημειώνεται στο Ροζάρνο", τόνισε. Θα πρέπει "να ξαναρχίσει άμεσα ο διάλογος" και σ'αυτόν να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των "απάνθρωπων συνθηκών υπό τις οποίες ζουν οι εργάτες αυτοί: ανθυγιεινές παράγκες, χωρίς νερό, στις οποίες δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής", πρόσθεσε η Λόρα Μπολντρίνι.

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ta vlepeis malaka prezoni?

ta vlepo na les stourno.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ευτυχώς δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα διότι το σοσιαληστρικό πασόκ θα τους κάνει όλους "έλληνες" και έτσι αδελφωμένα θα συνεχίσουμε να ζούμε το όνειρο.

Πρέζα είσαι απίστευτα ανορθόγραφος (εκτός από αμπλαούμπλας), κάνε κάτι είναι απαίτηση των χιλιάδων θαυμαστών σου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ "ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ " ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ!!Θα τρεχετε μετα να τα μπαλωσετε...'Οχι δεν ειμαστε ρατσιστες οι ελληνες..απλως οι αλλοι ειναι μαυροι.."Η ορθογραφια σας μαρανε παλιοφασισταρια

Ανώνυμος είπε...

SALUTE MAGNA GRECIA!

Ανώνυμος είπε...

ΙΝΤΟ ΙΛΑΝΤΑ ΜΙ ΑΡΕΣΙ

ΦΕΡΙ ΙΝΤΟ ΟΛΙ ΚΟΓΕΝΙΑ
ΚΑΝΟ ΠΟΛΛΑ ΠΙΝΤΙΑ

ΣΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΜΙ ΙΜΙΣ ΚΟΜΑΝΤΟ
ΙΝΤΟ, ΚΙ ΕΝΟΘΟΥΜΕ ΜΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙ

ΨΗΦΙΣΟ ΣΥΡΙΖΑ ΙΚΛΟΓΕΣ

ΙΜΑΜ