Σάββατο, Ιανουαρίου 02, 2010

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΑ ΣΑΤΙΡΙΚΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ...

Δολοφονική απόπειρα κατά του Δανού σκιτσογράφου που έχει φιλοτεχνήσει τα περιβόητα σκίτσα του Μωάμεθ απέτρεψε η αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, ένας 28χρονος Σομαλός, οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι, επιχείρησε να εισβάλει στην οικία του Κουρτ Βέστεργκααρντ, ο οποίος όμως αντιλήφθηκε τις κινήσεις του και κατέφυγε στον εγγονό του που τον φιλοξενούσε σε ειδικά κατασκευασμένο "δωμάτιο πανικού".
Ο Βέστεργκααρντ κάλεσε την αστυνομία, η οποία, καταφθάνοντας δύο λεπτά αργότερα, εντόπισε τον δράστη, ο οποίος κινήθηκε με το τσεκούρι κατά τον αστυνομικών. Ένας από τις άνδρες ασφαλείας τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο γόνατο και το χέρι.
Ο δράστης, η ζωή του οποίου δεν κινδυνεύει, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα που θα του απαγγείλει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας (PET), ο ύποπτος έχει δεσμούς με την ένοπλη εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ και την Αλ-Κάιντα της ανατολικής Αφρικής.

Ο Βέστεργκααρντ, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές απειλές τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, ενώ τον Οκτώβριο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη δύο υπόπτων με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν επίθεση κατά των γραφείων και των εργαζομένων της εφημερίδας Ζίλανς Πόστεν.

ΠΡΕΖΑ TV
2-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: