Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΣΑΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΕΒ ΚΑΙ ΓΣΕΕ...Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

Με την παρατήρηση ότι από το διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΣΕΕ για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), λείπει ουσιαστικά οποιαδήποτε αναφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, απάντησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Δ.Δασκαλόπουλος στην πρόσκληση της ΓΣΕΕ για έναρξη των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΕΒ επιμένει στην επίτευξη ευρύτερης συμφωνίας ("κοινωνικού συμβολαίου") που θα περιλαμβάνει εκτός από τους μισθούς, μέτρα για την ανεργία, την αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο ο κ.Δασκαλόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι :

-"Στην πρόσκληση που μας απευθύνατε στις 30/12/2009 που περιλαμβάνει τα "Διεκδικητικά Αιτήματα της ΓΣΕΕ", η έμφαση είναι στη ριζική αναπροσαρμογή του κατώτατου ημερομισθίου, καθώς και στη διεκδίκηση πρόσθετων παροχών για τους ήδη απασχολούμενους, λείπει ουσιαστικά οποιαδήποτε αναφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας και η αναφορά στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης είναι μόνο έμμεση".
-"Παραμένει ανοικτό το ερώτημα: Θα περιορίσουμε τον διάλογο στο στενό πλαίσιο της αύξησης του κατώτατου μισθού (κατά τα ειωθότα των εποχών της ανάπτυξης), ή θα θέσουμε ως ευρύτερο και δημιουργικότερο στόχο τη σύναψη ενός πραγματικού Κοινωνικού Συμβολαίου, που θα θωρακίζει την απασχόληση και την παραγωγή απέναντι στις ενδημικές συνέπειες της κρίσης";

-"Θεωρούμε πιο παραγωγική και πιο συμφέρουσα για όλους τη διεξαγωγή μιας ευρύτερης συζήτησης, με στόχο την υπογραφή ενός Κοινωνικού Συμβολαίου το οποίο θα προτάσσει μια σειρά από μέτρα-ανάχωμα στην ανεργία, θα περιλαμβάνει μέτρα για την ενσωμάτωση της αδήλωτης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και θα θέτει το πλαίσιο για τη μετάβαση σ' ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Η ειδικότερη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό μπορεί να ενταχθεί στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο συμφωνίας".
-"Ο ΣΕΒ θα προσέλθει στον διάλογο για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με την πεποίθηση ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν, όπως και στο παρελθόν, ωριμότητα, ευθύνη και πνεύμα συνεργασίας με γνώμονα τα κοινά συμφέροντα των δυνάμεων εργασίας, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν".

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MAKH SOU THN EFERE O LALAS
MUAHAHAHAHAHAHAAHAHAH

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑΤΙΣΤΗΚΕ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΛΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΑΣΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ....

Ανώνυμος είπε...

Λαθρομετανάστες και Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Ιδιαιτερα ανησυχητικές και επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει τον τελευταίο καιρό η μεταφορά παρανόμων εμπορευμάτων από αλλοδαπούς ιδίως εξ Αφρικής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθηνα.
Οι αλλοδαποί ως επί των πλείστων λαθρομετανάστες μεταφέρουν τεράστιους σάκους με διάφορα ήδη, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων (λεωφορεία ή τρόλεϊ) και των συρμών (ΗΣΑΠ και Μετρό). Το επιβατικό κοινό αναγκάζεται να συνωστίζεται εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, πολλοί επιβάτες είναι αδύνατον να επιβιβαστούν λόγω του ότι δεν υπάρχει χώρος, ενώ δεκάδες είναι και τα ατυχήματα τα οποία έχουν προκληθεί εξ αιτίας των σάκων οι οποίοι εμποδίζουν την διέλευση, την επιβίβαση και την αποβίβαση των επιβατών.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το σοβαρό αυτό πρόβλημα τόσο στο Μετρό και στον ΗΣΑΠ, όσο και στις λεωφορειακές γραμμές και τα τρόλεϊ;

Αθήνα 04.01.2010
Οι ερωτώντες βουλευτές

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXA 7 44 ΕΓΡΑΨΕΣ!!!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ..ΧΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΡΕ