Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΜΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΣΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΜΕ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ...Ή ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ...

Μια μικρή καθίζηση χθες το μεσημέρι…αποκάλυψε τούνελ επαγγελματιών χρυσοθήρων στην περιοχή Λάμνια του δήμου Αισωνίας! Από το παρακείμενο κτήμα είχαν σκάψει σήραγγα δέκα περίπου μέτρων και ενεργούσαν ανενόχλητοι.
Μια απίστευτη ιστορία ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας. Τις μεσημεριανές ώρες κάτοικοι της περιοχής Λάμνια του δήμου Αισωνίας διαπίστωσαν μια μικρή καθίζηση του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής.
Αμέσως έσπευσε στην περιοχή μηχάνημα του δήμου για να αποκαταστήσει την ζημιά. Όταν οι δημοτικοί υπάλληλοι όμως πήγαν να δούνε τι ακριβώς γίνεται με την καθίζηση διαπίστωσαν πως από κάτω τους υπήρχε ένα τούνελ!
Σκάβοντας το μηχάνημα του δήμου αποκάλυψε μία σήραγγα δέκα περίπου μέτρων μήκος και δύο περίπου μέτρων βάθος που είχε σκαφτεί από χρυσοθήρες.
Φυσικά δεν επρόκειτο για ένα απλό τούνελ αλλά για επαγγελματική δουλειά. Οι δράστες είχαν βάλει υποστυλώματα, βίδες, ξύλα κομμένα και διαμορφωμένα έτσι που να στηρίζουν το σκαμμένο υπέδαφος.

Η «δουλειά» ξεκίνησε από το παρακείμενο κτήμα στο οποίο είχαν τοποθετήσει και ένα κοντέινερ. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας «πρέπει να είναι δουλειά που έχουν στήσει εδώ και μήνες. Το κοντέινερ μάλιστα στο κτήμα είχε μπει από το Μάιο περίπου εδώ».
Οι δράστες είχαν σκάψει δίοδο από το διπλανό κτήμα την οποία και κάλυπταν από ότι φαίνεται με χόρτα και έβγαιναν κατευθείαν στο κοντέινερ που είχαν στήσει όπου και άφηναν τις σακούλες με το χώμα που έβγαζαν από το σκάψιμο.
Χθες το βράδυ νωρίς κάτοικοι και δήμαρχος ήταν στο σημείο και έκπληκτοι αναρωτιόντουσαν για τους δράστες αλλά και για το τι έψαχναν, όσο και αν τελικά έφυγαν από εκεί με κάποια λεία στα χέρια τους.
Ερωτηθείς ο παπάς της εκκλησίας, πατέρας Απόστολος, εάν υπάρχει περίπτωση να αναζητούσαν οι δράστες τρόπο να μπούνε στην εκκλησία και να αποσπάσουν εικόνες ή άλλα αντικείμενα αξίας σημείωσε πως «δεν υπάρχουν εικόνες στην εκκλησία με τόσο μεγάλη αξία. Μάλλον για κάτι άλλο έψαχναν και δεν ξέρω τι είναι αυτό».
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία η οποία θα συνεχίσει τις έρευνες αλλά και εκπρόσωπος της αρχαιολογίας. Όπως ανέφερε ο κ. Καντόλας «αύριο (σήμερα) θα γνωρίζουμε περισσότερα. Πάντως σίγουρα δεν πρόκειται για δουλειά ντόπιων κατοίκων».

Αλικη Φωτιαδου.

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: