Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2010

ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ....

Επίθεση στην κυβέρνηση για την φορολογική της πολιτική εξαπολύει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ με μακροσκελή ανακοίνωσή του με την οποία παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους σε "αντεπίθεση", τονίζοντας ότι "μόνο η εργατική και λαϊκή αντεπίθεση μπορεί να ορθώσει εμπόδια".
Το Πολιτικό Γραφείο υπογραμμίζει ότι "ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική προπαγάνδα, περιμένοντας τη νέα φοροεπιδρομή που διαμορφώνει σε βάρος του η κυβέρνηση με τη νέα φορολογική πολιτική της και το νέο "Σύμφωνο Σταθερότητας"".

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ολα τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση εξυπηρετούν την ίδια στόχευση και απόφαση, που στρέφεται ενάντια στους μισθωτούς και στους αυτοαπασχολούμενους.
Πριν ακόμα η κυβέρνηση καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο έχει ήδη δρομολογήσει την αύξηση των εσόδων από την αντιλαϊκή έμμεση φορολογία κατά 1,6 δισ. Ευρώ, αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι προβλέπεται να αυξηθούν, το 2010, κατά 869 εκ. ευρώ τα έσοδα από το ΦΠΑ, "τον άδικο έμμεσο φόρο που επιβαρύνει εξίσου άνισα εισοδήματα και εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, καθώς σε αυτό στοχεύουν οι σκόπιμες και επιλεκτικές διαρροές της κυβέρνησης για φορολογικές αλλαγές, είτε με άμεση γενική αύξηση του ΦΠΑ, είτε με τεμαχισμένη, ξεκινώντας από ένα μέρος των εμπορευμάτων".

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ επισημαίνει ότι "οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί "δικαιότερης φορολόγησης του συνόλου των εισοδημάτων" είναι το δόλωμα για ν' ακινητοποιηθεί η λαϊκή αντεπίθεση".
Επίσης, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι "τα διάφορα σενάρια που καλλιεργεί η κυβέρνηση, π.χ. το ποιες αποδείξεις και πώς θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, οδηγούν σταδιακά στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν αποσκοπεί στη μείωση του φόρου του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, αλλά οδηγεί σε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών εισοδημάτων".
Το Πολιτικό Γραφείο επικρίνει έντονα τη συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ επικρίνει τη στάση τόσο της ΓΣΕΕ, όσο και της ΑΔΕΔΥ , ενώ για την αντιμετώπιση της κρίσης προτείνει:

- Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
- Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κλπ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.
- Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο στα 40.000 Ευρώ για κάθε ζευγάρι και από 5.000 Ευρώ για κάθε παιδί.
- Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ και
- Η επιδότηση των αγροτών να γίνεται με βάση την παραγωγή και το εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: