Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ...Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Καταγγελία - διαμαρτυρία επέδωσαν προς τους αρμόδιους φορείς οι μαθητές της ΕΠΑΣ Σάμου, καθώς από την αρχή του σχολικού έτους αντιμετωπίζουν σοβαρότατος πρόβλημα έλλειψης καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων.
Από τους δεκατρείς καθηγητές, που απαιτούνται, βρίσκονται στο σχολείο επτά, δηλαδή απουσιάζει το 40% των καθηγητών. Ειδικότερα, είναι κενές δύο θέσεις διδασκόντων Αισθητικής, δύο θέσεις Ηλεκτρολόγων, μία θέση Κομμωτικής και μία θέση Νοσηλευτικής.
Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι να έχουν γίνει ελάχιστα μαθήματα, ενώ κάποια τμήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη λειτουργία τους με συνέπεια, η σχολική χρονιά να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως άκυρη, ή ανεπαρκής. Είναι ορατός, εξάλλου, ο κίνδυνος, ως τελειόφοιτοι της ΕΠΑΣ Σάμου, οι σπουδαστές να μην είναι δυνατόν να λάβουν πτυχίο, μετά το πέρας της διδακτικής περιόδου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ενημέρωσαν για την κατάσταση τον εισαγγελέα, στο οποίο επέδωσαν και την επιστολή διαμαρτυρίας, όπως επίσης και τον βουλευτή του νομού, τον νομάρχη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, προειδοποίησαν ότι αν ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας δεν καλυφθούν οι θέσεις των διδασκόντων, θα προβούν σε κινητοποιήσεις.
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα δυο σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στη Σάμο και το Καρλόβασι, που λειτουργούν με τέσσερις καθηγητές αντί για τους 20 απαιτούμενους.

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: