Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ...

Μαζική απεργία πείνας πραγματοποιούν από τις 11 Ιανουαρίου οι κρατούμενοι στη φυλακή Γρεβενών, διαμαρτυρόμενοι για «τις κατασταλτικές προθέσεις των κυβερνήσεων και της αδιαφορίας τους για την καταπάτηση και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατομένων, οι κρατούμενοι καταγγέλλουν «το σωφρονιστικό μεσαίωνα που βιώνουν:

-Η συνήθης εξευτελιστική τακτική του πρωκτικού ελέγχου ζει και δυναστεύει, ακόμα και στις συντομότατες περιπτώσεις μεταγωγών για ιατρικούς λόγους. Όσοι αρνούνται, προσπαθώντας να προστατεύσουν την αξιοπρέπειά τους, κλείνονται στην απομόνωση και αντιμετωπίζουν πειθαρχικές διώξεις.
-Τα αιτήματα για άδειες αγνοούνται ή/ και η εξέτασή τους καθυστερεί απαράδεκτα.
-Το πειθαρχικό καθεστώς θυμίζει χούντα, καθώς οι κρατούμενοι διώκονται για το παραμικρό.
-Αγνοούνται τα αιτήματα προς ακρόαση, ακόμα και για άτομα που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.
-Δεν υπάρχει γιατρός για 330 κρατούμενους.
-Δεν υπάρχει γραμματεία που να δίνει πληροφορίες και να εξυπηρετεί ανάγκες των κρατουμένων.
-Τα ωράρια των επισκεπτηρίων αλλάζουν απρογραμμάτιστα, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να στερούνται την απαραίτητη επαφή με τον έξω κόσμο και οι συγγενείς που κάνουν ολόκληρο ταξίδι μέχρι τις απομονωμένες φυλακές να βρίσκονται προ απροόπτου και να μην μπορούν να δουν τους οικείους τους, που βρίσκονται έγκλειστοι.
-Ο προαυλισμός λαμβάνει χώρα σε πολύ περιορισμένο χώρο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στον προαύλιο χώρο δεν υπάρχουν όργανα γυμναστικής για τον ελεύθερο χρόνο των κρατουμένων.
-Θέρμανση υπάρχει μόνο για μία ώρα το πρωί.
-Οι κρατούμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν τα πάντα, ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης, που η φυλακή θα έπρεπε να παρέχει, όπως για παράδειγμα, το μαξιλάρι!
-Στο σούπερ μάρκετ του καταστήματος δεν υπάρχει τιμοκατάλογος, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να πληρώνουν αυθαίρετες και παράνομες τιμές».

ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΥ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010


tvxs

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ ενα θα σου πώ ΜΟΝΟΝ!!!! Αμα δεν ξέρεις ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ουτε και να γράφεις.Εγώ θα σου πώ ΜΟΝΟΝ για τον πρωκτικό έλεγχο.Για ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΟΛΟΙΠΑ εχεις δικιο.
Λοιπον επειδή η εμπορία της ΝΤΡΟΓΚΑΣ σε κάθε φυλακή απο παμφτωχο σε κάνει πλουσιο θα σου πώ.
ΟΛΟΙ οσοι γυρίζουν απο άδειες είτε ειναι "ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ" είτε ΟΧΙ συνηθίζεται να "ΛΟΥΚΑΡΟΥΝ" ( φυλακίστικη εκφραση και παληά) Λουκάρω σημαίνει βάζω στο ΛΟΥΚΙ ή αλλιώς στον πισινό μου μιά ποσότητα ναρκωτικών η οποία οταν θα περάσει θα πάρει το μερτικό του σε χρήμα αυτός που την εμπασε δλδή αυτουνου που ο πισινός εκανε χρέη περαματάρη,αν δεν ειναι τοξικοεξαρτημένος.Αν ειναι θα πάρει το κατιτις του σε ειδος δλδή σε πρέζα.Αποεκει και μετά γινεται και η υπόλοιπη μοιρασιά.Οσοι βοηθησαν να μπει και οταν τελειώσουμε με αυτά αρχίζει το σπρώξιμο ή νταραβέρι.
Οι ανθρωποφύλακες που θενε και να κονομάνε και να κρατάνε την φυλακή ήσυχη άρα να ποιούν πρέζα τα ΑΓΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ φροντίζουν για τα παραπέρα.
Για να ΜΗΝ περάσει λοιπον τίποτα που να μην το ξέρουν σε κρατάνε μόλις γυρίσεις απο άδεια ειτε εισαι ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ειτε ΟΧΙ σε κρατάνε λοιπον 2-3 μέρες αφου πρώτα σου εχουν δώσει να πιείς ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ και σε υποχρεώνουν να αφοδευσεις σε "ΓΚΙΟΓΚΙΟ"-Καθηκάκι ετσι ωστε οτι βγάλεις να ψαχτεί.
Το πιασες??????
AnonymousJ.