Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΥΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), που επικρίνεται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να ζητήσει από ανεξάρτητους ειδικούς μία αξιολόγηση μόλις τελειώσει η πρώτη πανδημία του αιώνα.
"Περιμένουμε τις κριτικές που είναι καλοδεχούμενες. Αργότερα θα κάνουμε μία αξιολόγηση της δουλειάς μας σε συνεργασία με ανεξάρτητους ειδικούς", επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΥ Φαντέλα Σαΐμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.
Αυτή η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα "δημοσιοποιηθούν" θα διεξαχθεί όταν η γρίπη "έχει τελειώσει", διευκρίνισε. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η πανδημία θα διαρκέσει "πολλές σεζόν".

Ενώ ο ΠΟΥ επικρίνεται από πολλούς ότι υπερέβαλε για την απειλή της νέας γρίπης Α χαρακτηρίζοντάς την "πανδημία" υπό την πίεση των φαρμακευτικών εργαστηρίων, τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ζήτησαν την προηγούμενη Πέμπτη τη δημιουργία μίας επιτροπής διερεύνησης που θα εξετάσει "την απειλή των λανθασμένων πανδημιών για την υγεία". Το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος Ιανουαρίου στο Στρασβούργο.
"Πρέπει να πάρουμε μαθήματα (από την πανδημία), να δούμε τί κάναμε σωστά, τί δεν κάναμε σωστά, πώς μπορούμε να βελτιωθούμε και πώς μπορούμε να εργαστούμε πιο γρήγορα", δήλωσε η Σαΐμπ.
Το θέμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ από τις 18 Ιανουαρίου στη Γενεύη.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ η νέα γρίπη Α (Η1Ν1) έχει προκαλέσει τον θάνατο 12.799 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο από τον Μάρτιο οπότε και πρωτοεμφανίστηκε.

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΦΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;;
ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: