Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2010

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ;;;;

Πάνω από το 12% των νέων που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ανηλίκων στις ΗΠΑ, δηλαδή σχεδόν ένας στους οκτώ, έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικώς κατά την περίοδο 2008-2009 κυρίως από ανώτερους υπαλλήλους, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα εξετάζει την κατάσταση 9.198 νέων που κρατούνταν σε 166 δημόσια κέντρα και σε 29 ιδιωτικά ανάμεσα στον Ιούνιο του 2008 και τον Απρίλιο 2009.
Περίπου 26.550 ανήλικοι κρατούνται σε ιδρύματα των ΗΠΑ και οι περισσότεροι από τους μισούς είναι 16 ετών ή λιγότερο.
Στα μισά ιδρύματα που βρίσκονται στο Μέριλαντ, τη Βόρεια Καρολίνα, το Τέξας και την Ιντιάνα κακοποιήθηκαν σεξουαλικώς ένας στους τρεις νέους. Το 65% των νέων που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε ίδρυμα που κρατούνταν αρχικά αναφέρουν ότι κακοποιήθηκαν και μετά από την μεταφορά τους σε άλλο ίδρυμα.

Σε οκτώ από τις δέκα περιπτώσεις η σεξουαλική κακοποίηση γίνεται κυρίως από γυναίκες υπαλλήλους, καθώς το 91% των κρατουμένων είναι αγόρια και το 9% κορίτσια.
Περίπου το 95% εκείνων που έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση από τους φρουρούς των φυλακών ανέφερε ότι κακοποιήθηκε από γυναίκες.
Συνολικά το 10,3% των κρατουμένων ανέφερε ότι έχει δεχθεί κακοποίηση από έναν φύλακα, ενώ το 2,6% από άλλους τροφίμους.
Στις περισσότερες περιπτώσεις κακοποίησης από φύλακες, οι τελευταίοι δε χρειάστηκε να ασκήσουν βία (69%), ενώ στην περίπτωση των επεισοδίων μεταξύ των κρατουμένων ασκήθηκε βία στο 46% των κρουσμάτων.
Επιπλέον, οι νέοι που είναι ομοφυλόφιλοι διατρέχουν δέκα φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από άλλους τροφίμους.
"Οι αριθμοί αυτοί είναι απίστευτοι, αν λάβουμε υπόψη ότι η μελέτη δεν περιλαμβάνει τους νέους που κρατούνται σε φυλακές ενηλίκων, όπου διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να κακοποιηθούν σεξουαλικώς", δήλωσε η Λοβίζα Στάνοου, διευθύντρια της οργάνωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, Just Detention International.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ;;;
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ,ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ(ΚΑΘΟΛΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΩΦΡΟΝΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ(ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΟΛΟΥ)...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ Ή ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: