Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ...ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

«Λόγω ηθικής υποχρέωσης και τιμώντας τη συνεργασία μου με τον Αλ. Φυτράκη παραιτούμαι από την υπεράσπιση του Ν. Κουνταρδά». Με αυτά τα λόγια, η Κωνσταντίνα Κάτσια, συνήγορος του εκ των κατηγορουμένων για τον ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλου, «ακολούθησε» την απόφαση του συναδέλφου της και χθες το απόγευμα αποχώρησε από την υπόθεση.
Λίγες ώρες νωρίτερα, σχεδόν με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο Αλ. Φυτράκης είχε δηλώσει και αυτός την παραίτησή του, λόγω διαφωνιών σε ζητήματα που αφορούν την υπεράσπιση.
Η συνέχιση της διαδικασίας υπήρξε ένα ζήτημα το οποίο λύθηκε με τη συναίνεση του Ν. Κουνταρδά. «Εσείς τον δρόμο σας κι εγώ τον δικό μου», είπε ο κατηγορούμενος στην έδρα του δικαστηρίου, αποδεχόμενος να εξεταστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης διατηρώντας ως μοναδική του συνήγορο την Κωνσταντίνα Κάτσια.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, κρίνοντας το χρονικό διάστημα ικανό για να βρεθεί νέος συνήγορος. Οι εξελίξεις όμως που ακολούθησαν, με την παραίτηση και της Κωνσταντίνας Κάτσια, φαίνεται να δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα υπεράσπισης του κατηγορουμένου.
Χθες πάντως, εξετάστηκαν μεταξύ άλλων οι γονείς του Ν. Κουνταρδά, οι οποίοι υποστήριξαν ότι «το περιστατικό μάς ήρθε σαν κεραυνός και συγκλόνισε τη ζωή μας» καθώς και ότι «είμαστε κοντά στο παιδί. Τι να κάνουμε; Δεν γνωρίζω τίποτα για το περιστατικό. Είμαστε οι γονείς του και θα σταθούμε στο πλάι του».
Ο Επ. Σκυφτούλης, ο οποίος κατέθεσε για «τη δράση του Ν. Κουνταρδά στις δύο οικογένειες, την ΑΕΚ και την αντεξουσία-αναρχία, που τον έφερε σε μια πόλωση με το κράτος», έκανε λόγο για «σκευωρία σε βάρος του κατηγορουμένου, γιατί είχε ήδη στοχοποιηθεί από την Αστυνομία», ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση του Χρ. Πολυζωγόπουλου περί παρακράτους: «Αν πάμε σε αυτή τη λογική, τότε σίγουρα ο Κουνταρδάς θα πρέπει να αθωωθεί».
Επίσης, κατέθεσαν μάρτυρες προς υπεράσπιση των επίσης κατηγορούμενων Σερ. Κουφάκου, Κων. Χρονόπουλου, Ευθ. και Κ. Κυριάκου, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης με μοναδικό στοιχείο την «ομολογία» του Στ. Μαλινδρέτου, που δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Οι περισσότεροι εξ αυτών ανέφεραν ότι, όντες μάρτυρες του Ιεχωβά, διδάσκονται «την υπακοή και την υποταγή στην εξουσία».

ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: