Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Το μείζον για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης θέμα της παραχώρησης των εκτάσεων των πρώην στρατοπέδων Καρατάσου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Ζιάκα θα συζητηθεί αύριο στο δήμο Νεάπολης παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στη συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νεάπολης (πραγματοποιείται άλλωστε ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου Νεάπολης και προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης Νάκη Λαδόπουλου), εκτός του υπουργού, έχουν κληθεί να λάβουν μέρος 14 δήμαρχοι της περιοχής και ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Το αίτημα της παραχώρησης των 1.200 στρεμμάτων που καλύπτουν τα πρώην και πλέον ανενεργά στρατόπεδα της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εκκρεμότητα σχεδόν έντεκα χρόνια τώρα, από την εποχή ακόμη που στη θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρισκόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρά τα συνεχή διαβήματα των δημοτικών αρχών της περιοχής, δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στο αίτημα.
Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δήμοι Νεάπολης, Αμπελοκήπων, Ελευθερίου-Κορδελιού, Ευόσμου, Μενεμένης, Σταυρούπολης, Νεάπολης, Πολίχνης, Συκεών, Αγίου Παύλου, Τριανδρίας, Ευκαρπίας, Εχεδώρου, Ωραιοκάστρου και Πεύκων, όπου κατοικούν περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι, ζητούν από την πολιτεία να αποδώσει στις τοπικές κοινωνίες το σύνολο των εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, άθλησης, στάθμευσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Να σημειωθεί ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας. Εδικά σε κάποιους δήμους η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι η ελάχιστη. Επί παραδείγματι, στο δήμο Ελευθερίου-Κορδελιού αναλογεί 0,83 τ.μ. ανά κάτοκο και στο δήμο Νεάπολης 0,99 τ.μ. ανά κάτοικο, όταν το ελάχιστο όριο που θέτει η ίδια η πολιτεία είναι 5,5 τ.μ. ανά κάτοικο. Στην Ε.Ε., εξάλλου, αναλογούν περίπου 10 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο.

Φ.Δ.

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: