Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ...

· Το ΕΚΕΠΙΣ αναβαθμίζεται και παίζει πλέον τον πρωταρχικό ρόλο στην πιστοποίηση όλων των φορέων που παρέχουν Δια Βίου Κατάρτιση. Το ΕΚΕΠΙΣ πιστοποιεί όλους τους κοινωνικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών , τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται και με ιδρύματα του εξωτερικού και αυτό θα έχει την ευθύνη να αδειοδοτεί και να πιστοποιεί όλους τους χώρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν και τα ΄΄Κολλέγια΄΄ που, όπως προανέφερα, είναι πλέον Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με ιδρύματα του εξωτερικού.

· Εκτός από την πιστοποίηση των φορέων και την αδειοδότηση, θα υπάρξει πιστοποίηση των προσόντων και πιστοποίηση των εκπαιδευτών, θα υπάρξει δηλαδή ένα μεγάλο δημόσιο δίκτυο κάτω από το οποίο θα υπάρχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που θα λειτουργούν με προδιαγραφές, με αυστηρούς όρους, θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται. Κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη, κάθε ευρώ του ευρωπαϊκού κοινοτικού πλαισίου στήριξης που θα πάει στη Δια Βίου Μάθηση, θα αφορά τον πολίτη και αυτό που μαθαίνει.

Ερώτηση: Δεν είπατε τη λέξη ΄΄Κολλέγια΄΄. Στο μέλλον δεν θα χρησιμοποιείται πλέον;
Για να είμαστε σαφείς όπως είχαμε πει στη βουλή και ως αντιπολίτευση αλλά και όπως αποδεικνύεται από την προειδοποιητική επιστολή που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αντιευρωπαϊκό του νόμου που αφορά τα ΄΄Κολλέγια΄΄, δεν μπορούν τα ινστιτούτα αυτά, τα Κέντρα αυτά Ελευθέρων Σπουδών να ονομάζονται ΄΄Κολλέγια΄΄.

Ερώτηση: Δηλαδή στο μέλλον κατατάσσονται σε επίπεδο ΙΕΚ;
Σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, συνεργάζονται ή όχι με ιδρύματα το εξωτερικού, πιστοποιούνται και αδειοδοτούνται από το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ερώτηση: Αύριο το πρωί όμως τα επαγγελματικά δικαιώματα θα δοθούν με προεδρικό διάταγμα. Πότε πρόκειται να βγει το διάταγμα;
Το προεδρικό διάταγμα το οποίο ξέρετε ότι είναι μια εκκρεμότητα της χώρας μας εδώ και χρόνια και για το οποίο υπήρχε κίνδυνος πολύ υψηλού ημερησίου προστίμου, είναι στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα ήθελα να κάνω σαφές τι αφορά.

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία η οποία ενσωματώνεται τώρα στο ευρωπαϊκό δίκαιο με προεδρικό διάταγμα, δεν αφορά ακαδημαϊκά προσόντα, δεν αφορά πτυχία και διπλώματα. Αφορά κάθε είδους επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία αποκτούνται σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τη στιγμή που αποκτηθούν και πιστοποιηθούν σε μια χώρα τότε ισχύουν και σε όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε.
Αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα. Από τον οπτικό μέχρι τον ψαρά και από τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο μέχρι τον έμπορο. Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σύμφωνα με την ενσωμάτωση που κάνουμε δεν γίνεται βέβαια αυτόματα. Οι επαγγελματικοί φορείς αλλά και αντίστοιχη επιτροπή του δημοσίου θα έχει δικαίωμα να ζητά επιπλέον μαθήματα ή περίοδο εμπειρίας η οποία θα πρέπει να έχει συσσωρευθεί στη χώρα μας για να πιστοποιείται η δυνατότητα άσκησης επαγγελματικού δικαιώματος.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ-ΙΕΚ-ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ...ΑΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ...

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ....ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ...
ΤΟΣΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ...
ΤΩΡΑ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΙΠΕΣ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΒΕΡΕΣΕ...
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ...
Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απλα προσπαθούν να βρουνε μια φόρμουλα

να μη βγει ο κόσμος στους δρόμους

και να μη θιγούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κολεγίων...

η κυβερνησει φοβάται της κοινωνικές συγκρούσεις και γνωρίζει οτι πάντα το φοιτητικό κίνημα είναι μπροστά.....