Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2010

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΠΕΓΚΛΟΒΙΣΕ ΑΪΤΙΝΟ...ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ...ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

Ζωντανός ανασύρθηκε ένας 24χρονος Αϊτινός από την Ελληνική ομάδα διάσωσης στην Αϊτή, έπειτα από 12 ημέρες εγκλωβισμένος στα συντρίμμια ενός τετραώροφου ξενοδοχείου στο Πορτ-ο-Πρενς.
Όπως μεταδίδει το BBC, η διάσωση του 24χρονου Γουίσμοντ Έχαντους, δεν θα συνέβαινε ποτέ, αν μέλος της οικογένειάς του δεν προσέγγιζε έναν Έλληνα δημοσιογράφο λέγοντάς του ότι ακούγονται θόρυβοι στα συντρίμμια που κάποτε ήταν το ξενοδοχείο Napoli Inn Hotel.
Ο δημοσιογράφος ειδοποίησε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), η οποία σε συνεργασία με την Αμερικανική και Γαλλική ομάδα ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η 1Ομελής αποστολή ενημερώθηκε από τον Έλληνα δημοσιογράφο, Σωτήρη Δανέζη, ότι ακούγονται αχνές φωνές μέσα στα ερείπια.
Στη συνέχεια η ΕΟΔ επικοινώνησε μέσω βραχέων με το κέντρο επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης κι αυτό με τη σειρά του με το αρμόδιο "στρατηγείο" των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο ανταποκρίθηκε σε 24 δευτερόλεπτα και ανέλαβε να στείλει στην περιοχή κι άλλη βοήθεια.
Χάρη στον συντονισμό αυτό, στην περιοχή έφτασαν 20μελής ομάδα Γάλλων και διασώστες από την Αμερικανική Ομάδα Διάσωσης USAR-1.
Η επιχείρηση κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και στο μεσοδιάστημα, ενθάρρυναν τον 24χρονο αϊτινό.

Ο 24χρονος, ταμίας του ψιλικατζίδικου που λειτουργούσε στο ισόγειο του πανδοχείου, κατάφερε να επιβιώσει χάρη στα τρόφιμα και τα αναψυκτικά που υπήρχαν στο κατάστημα. Παρόλα αυτά, μετά από 12 ημέρες είχε πάθει το λεγόμενο "σύνδρομο της κατάχωσης": δεν ήξερε τι ώρα ήταν ούτε ακριβώς πού βρισκόταν.
"Όταν τον ανέσυραν, αγκάλιασε σφιχτά τον διασώστη και τον ευχαρίστησε στα αγγλικά.
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια παρά την επίσημη διακοπή των σχετικών ερευνών
από την κυβέρνηση της Αϊτής.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του επικεφαλής της ΕΟΔ, Αθανάσιο Σωτηράκη, επόμενος στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός χώρου για φιλοξενία και ψυχιατρική υποστήριξη παιδιών, που έχασαν τους γονείς τους στην καταστροφή, αντίστοιχου με τη μονάδα που έγινε ήδη στην Ινδονησία.

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άκρα των φασιστών σιωπή !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

re su ti eidisi einai auti ????
den mas endiaferoun tetoia themata gia ellines
katevasse tin anartisi amesws!