Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η GLAXOSMITHKLINE ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ...ΚΑΤΑΡΕΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...

Η Γερμανία και η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline συμφώνησαν να περικόψουν τις παραγγελίες της χώρας σε εμβόλια κατά της γρίπης Η1Ν1, όπως γράφει η εφημερίδα "Bild" χωρίς όμως να επικαλείται πηγές για τα όσα δημοσίευσε.
Βάσει της συμφωνίας η Glaxo θα πουλήσει 34 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στα γερμανικά κρατίδια, αντί των 50 εκατομμυρίων δόσεων που είχαν αρχικώς παραγγελθεί, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα στο αυριανό της φύλλο (Τρίτη).
Από την πλευρά της η φαρμακευτική εταιρεία Glaxo δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Οι κυβερνήσεις ανέμεναν αρχικώς ότι οι πολίτες θα χρειάζονταν δύο δόσεις του εμβολίου για να οχυρωθούν κατά της νέας γρίπης, αλλά οι γιατροί δήλωσαν κατηγορηματικά ότι είναι αρκετή μία δόση, πράγμα που σημαίνει ότι οι υγειονομικές αρχές σε όλες τις χώρες έμειναν με πολύ μεγάλα αποθέματα που δεν γνωρίζουν τι θα τα κάνουν.
Η περικοπή θα βοηθήσει στα γερμανικά κρατίδια να κερδίσουν τουλάχιστον 133 εκατομμύρια ευρώ με δεδομένο ότι η κάθε δόση στοιχίζει 8,33 ευρώ.
Τόσο η Glaxo όσο και αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανέφεραν πάντως ότι έχει ήδη επιτευχθεί μεταξύ τους μια πρώτη συμφωνία.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ,ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: