Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η GOOGLE ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ...

Η Google ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να διακόψει τη λειτουργία του google.cn, της μηχανής αναζήτησης στα κινεζικά σαν απάντηση στη λογοκρισία και τις ηλεκτρονικές επιθέσεις που δέχεται από την Κίνα.
H Google δέχθηκε επιθέσεις με στόχο την πρόσβαση σε λογαριασμούς Gmail ακτιβιστών που δραστηριοποιούνται σχετικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα. Πολλοί εκτιμούν ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται η κινεζική κυβέρνηση. Την απόφαση της εταιρείας υποδέχθηκε θερμά ο κόσμος. Στην είσοδο των κεντρικών γραφείων της Google στο Πεκίνο, καμιά δεκαριά άνθρωποι
άφησαν λουλούδια και φώναζαν συνθήματα.

Κινέζοι ακτιβιστές παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι το Κομουνιστικό Κόμα της Κίνας θεσπίζει όλο και πιο αυστηρούς κανόνες στα θέματα του διαδικτύου, ασκώντας λογοκρισία στη διάδοση των πληροφοριών και ιδεών στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας και της ηθικής.

Τα παράπονα αυτά υποστηρίζονται τώρα και από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία. Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε επίσης ότι η κινεζική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις επιθέσεις των χάκερ.
"Η έκπληξη δεν είναι οι επιθέσεις ή η λογοκρισία. Αυτό είναι παντού εδώ", έγραψε μπλόγκερ στο Πεκίνο. "Η έκπληξη είναι ότι μία τόσο μεγάλη εταιρεία έσπασε τη σιωπή της για όλα αυτά τα προβλήματα".
Η Google δεν έχει ακόμα δηλώσει αν πιστεύει ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται η κινεζική κυβέρνηση.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας το έχει επανειλημμένα αρνηθεί.
Αν η Google διακόψει τη λειτουργία του google.cn, η κυβέρνηση ενδέχεται να περιορίσει την πρόσβαση των χρηστών στη google.com, που μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει αναζητήσεις στα κινέζικα,
εκτιμούν Κινέζοι ακτιβιστές.

Ωστόσο πολλοί Κινέζοι χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης Baidu και αρκετοί ενδέχεται να μην ενδιαφέρονται στο να αναμειχθούν με αντιδράσεις για λογοκρισία.

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ορθογραφία ρε πρέζα.. σαν τον "δυσλεκτικό" θα καταλήξεις στο τέλος..