Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΡΑΝΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ...ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑ TV...

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (CIA) και του Ισραήλ (Mossad) βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή του ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.
Ο Λαριτζανί δήλωσε ότι τις τελευταίες μέρες οι αρχές είχαν λάβει πληροφορίες για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών στην Τεχεράνη από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με τη συνδρομή της CIA. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εχθροί του Ιράν αξιοποιούν τις εσωτερικές διαφωνίες ανάμεσα στην εξουσία και την αντιπολίτευση για να διαπράξουν τέτοιες επιθέσεις ώστε να πλήξουν το ερευνητικό πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Την άποψή του αυτή τη στηρίζει και στο γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια ανέλαβε "μία αναξιόπιστη φιλομοναρχική οργάνωση, που δρα υπό την προστασία της CIA".
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου επέκρινε δριμύτατα τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θέτοντας το ερώτημα "πώς μπορείτε να υποθάλπετε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση στις ΗΠΑ, ενώ εδώ και χρόνια ισχυρίζεστε ότι μάχεστε κατά της τρομοκρατίας και επιβάλλετε μία σειρά πολέμων στην περιοχή με το πρόσχημα αυτό;"

Χθες Τρίτη, λίγες ώρες μετά την επίθεση, η φιλομοναρχική οργάνωση Τακαβαράν Τοντάρ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αναρτώντας ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, αλλά αμέσως μετά διέψευσε την οποιαδήποτε ανάμειξή της, δηλώνοντας ότι η ανάρτηση της ανακοίνωσης ήταν μία συνωμοσία της ισλαμικής εξουσίας.
Ο Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, 50 ετών, καθηγητής πυρηνικής φυσικής στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σκοτώθηκε από έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας μπροστά στο σπίτι του χθες το πρωί την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του.
Ο Μοχαμαντί ήταν ειδικός στη μοριακή φυσική. Είχε εργαστεί στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ (1980-88) και σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτοφυλακής των Μπασιτζί, οι οποίοι τον παρουσιάζουν ως έναν "καθηγήτη Μπασιτζί", εξακολουθούσε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο Ιμάμ Χοσεΐν των Φρουρών της Επανάστασης, στην Τεχεράνη.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, ιστοσελίδες που ελέγχονται από την αντιπολίτευση διαβεβαιώνουν ότι ο Αλί Μοχαμαντί υπήρξε υποστηρικτής του Μιρχοσεΐν Μουσαβί στις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΙΡΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΙΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ,ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: