Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 2500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ...

Στον αέρα αφήνει η κυβέρνηση μεγάλο μέρος των εργαζομένων της παλιάς Ολυμπιακής, μετά την απόφασή της να μην επικυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 16ης Σεπτεμβρίου 2009, που είχε υπογράψει προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση.
Εκτιμάται ότι η μη επικύρωση επηρεάζει μεγάλο αριθμό πρώην εργαζομένων, ο οποίος υπολογίζεται ακόμη και σε 2.500. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για τη μη επικύρωση της πράξης αποτελεί το υψηλό κόστος. Πηγές του υπουργείου Υποδομών αναφέρουν πως ξεπερνά σημαντικά το επίπεδο του μισού δισ. ευρώ.
Για τους εργαζόμενους στην εταιρεία Galileo και την εταιρεία καυσίμων αναμένεται να κατατεθεί ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση.

Η μη επικυρωθείσα πράξη προέβλεπε μεταξύ άλλων την υπαγωγή του προσωπικού της Pantheon στις ειδικές διατάξεις του ν. 3717 (βάσει του οποίου ρυθμίστηκε η απομάκρυνση του προσωπικού από τις εταιρείες του κρατικού αερομεταφορέα), ενώ έδινε επίσης το δικαίωμα στους πιλότους που θα μεταταχθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών ενός έτους και να απασχολούνται όπου αυτοί επιθυμούν.
Προέβλεπε επίσης αύξηση του χρόνου προϋπηρεσίας, με τον υπολογισμό πλασματικού χρόνου που έφτανε έως και στο 50% του πραγματικού, γεγονότος που φέρεται να προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών.

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ...;;;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΉΞΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι σκατα που εγινε η κατασταση με την ΕΕ και τον καπιταλισμο εγχωριο και ξενο, δεν απεχουμε και πολυ να πουμε οτι η αποφαση ειναι σωστη, γιατι αυτοι οι ανθρωποι τοσα χρονια επιναν και ετρωγαν (ας ανακοινωθει ποσα χιλιαρικα παντελονιαζαν ) οπως αυτος ο "εις υγειαν ρε παιδια' της Ελληνικης Τηλεορασης με τις 25.00 Ε/μηνα.