Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΖΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ...

Στην κατάληψη, από σήμερα το πρωί, του κτιρίου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη ΖΕΠ Κοζάνης, προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ζητώντας την εξαίρεση της επιχείρησης από την κυβερνητική απόφαση για «πάγωμα» των προσλήψεων.
Την απόφαση για την κατάληψη πήρε την Παρασκευή σε έκτακτη συνεδρίασή της η διοίκηση του σωματείου «Σπάρτακος».

Σύμφωνα με το συνδικάτο η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί «ένα αρχικό δυνατό μήνυμα ότι η οπισθοχώρηση δεν αποτελεί πιθανό σενάριο στον αγώνα που ξεκινά για να μην περάσει το πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ» και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι «δεν θα συναινέσουν ώστε να μπει ταφόπλακα πάνω στην ενεργειακή καρδιά της χώρας».
Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, τους φορείς, τους παράγοντες, αλλά και τους συλλόγους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αφού, όπως εξήγησαν, η αναστολή των προσλήψεων απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, αλλά και το μέλλον του νομού.
«Η ΔΕΗ βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης έλλειψης τεχνικού προσωπικού, που την οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση με μαθηματική ακρίβεια» υπογράμμισε ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» κ. Γ. Αδαμίδης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει αποδεκτή η απαίτηση για εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων».

ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: