Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΤΡΙΧΙΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ!!!

Τον έντονο προβληματισμό τους για το θέμα της επιστροφής του γνωστού «τριχίλιαρου», που είχε δοθεί ως βοήθεια στους πυρόπληκτους της Ηλείας με συνοπτικές διαδικασίες από την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, εκφράζουν χιλιάδες κάτοικοι των ορεινών περιοχών του νομού που καλούνται, μέσω Εφορίας, να επιστρέψουν το βοήθημα.
Οι δήμοι Ωλένης και Πηνείας εξέδωσαν ψηφίσματα με τα οποία καταδικάζουν την επιστροφή του βοηθήματος και υπογραμμίζουν ότι οι τρεις χιλιάδες ευρώ είναι για τους πυρόπληκτους αγρότες το 1/3 του ετήσιου εισοδήματός τους και αδυνατούν να το επιστρέψουν.
Το Εργατικό Κέντρο του Πύργου με επιστολή του στο υπουργείο Οικονομικών ζητά το «πάγωμα» των διαδικασιών αποστολής ειδοποιητηρίων από τις ΔΟΥ στους αγρότες, ενώ ανάλογη είναι η θέση όλων σχεδόν των εμπορικών συλλόγων του νομού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία και επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Κίνησης Πολιτών Υπέρ Πυροπλήκτων, Τάκης Αντωνακόπουλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση παραμένει υπόλογη στην υπόθεση της επιστροφής των τριχίλιαρων και πρόσθεσε ότι και αυτός έχει στείλει επιστολή πριν από ένα μήνα στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.
Η διαδικασία της επιστροφής των τριχίλιαρων ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση μετά τους σχετικούς ελέγχους, όταν διαπιστώθηκε ότι τότε είχαν λάβει την οικονομική βοήθεια αρκετοί μη δικαιούχοι από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και πολλοί Ηλείοι οι οποίοι όμως δεν προσκόμισαν στη συνέχεια τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν.
Στην τελευταία περίπτωση συγκαταλέγονται οι αγρότες της Ηλείας οι οποίοι αν και πραγματικά πυρόπληκτοί, λόγω γραφειοκρατίας, καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα και μάλιστα με επιβάρυνση 1%...

ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μουχαχαχαχαχα
ειμαστε εντελος για τον πουτσο τελικα , ζητανε τα λευτα πισω τωρα χαχαχαχαχαχα

μα γιατι δεν ζητανε τα λευτα απο αυτους που φαγανε με χρυσα κουταλια ?