Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ Η ΑΤΥΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ....ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΙ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ....

Εσπευσμένα φτάνει στη χώρα μας μεικτό κλιμάκιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κομισιόν.
Πηγές από τη Φραγκφούρτη αναφέρουν ότι η επίσκεψη έχει στόχο την υιοθέτηση«το συντομότερο δυνατόν» των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί αλλά και την προσφορά «τεχνογνωσίας σε τομείς όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, τα στατιστικά στοιχεία και οι διαρθρωτικές αλλαγές σε ασφάλιση και υγεία».
Επισκέψεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση. Ο κάθε υπουργός θα έχει... δίπλα του και έναν ξένο εμπειρογνώμονα. Στην ουσία, δηλαδή, από αύριο οι κυβερνητικές αποφάσεις πρέπει πρώτα να παίρνουν την έγκριση των ξένων ειδικών.

Από το περιβάλλον το προέδρου του eurogroup πάντως αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η ευρωζώνη να αφήσει το ΔΝΤ να παρέμβει στα του οίκου της. Η όποια τεχνογνωσία θα δίνεται στις χώρες-μέλη μέσω της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών».
Οσον αφορά το πακέτο στήριξης, οι αρχηγοί κρατών εξουσιοδότησαν τους υπουργούς Οικονομίας να βρουν την φόρμουλα για την ασπίδα προστασίας σε περίπτωση που κάποια χώρα τη χρειαστεί. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν αύριο, όμως το γεγονός ότι καμία χώρα δεν έχει ζητήσει επισήμως βοήθεια καθυστερεί τις εξελίξεις.
Ο σκοπός των αξιωματούχων της Ε.Ε. είναι να μη δώσουν «μετρητά», αλλά να παραμείνουν στην «πολιτική στήριξη», «για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα γίνεται, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις των αγορών για τα επιπλέον μέτρα που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία». Εν συνεχεία, και αν απαιτηθεί, η ευρωζώνη πρώτα θα αποδεσμεύσει κονδύλια από τον κοινοτικό προϋπολογισμό που είναι αχρησιμοποίητα. Αν τα πράγματα δυσκολέψουν, θα εξεταστεί το σενάριο του ευρω-ομολόγου, έπειτα από επιμονή του «άξονα του Νότου», ή το ενδεχόμενο εγγύησης των ελληνικών ομολόγων (underwritting) από άλλη, ισχυρή, χώρα-μέλος.

Συνεργάτης του Ζοζέ Μπαρόζο ανέφερε στην «Κ.Ε.» ότι κατά τη συνάντηση που έγινε πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής και στην οποία μετείχαν οι Βαν Ρομπάι, Ν. Σαρκοζί, Α. Μέρκελ και Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε ότι δεν θα ζητά βοήθεια. Προηγουμένως είχε έρθει σε συνεννόηση με τους ομολόγους του της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και από κοινού ζητούσαν η όποια βοήθεια να δοθεί συνολικά και όχι από μεμονωμένες χώρες. «Αυτό έφερε αμηχανία, καθώς ο γαλλογερμανικός άξονας επεξεργαζόταν σενάρια στήριξης από τις μεγάλες χώρες». Τελικά, «πέρασε» η γραμμή των χωρών του Νότου και όλοι δήλωσαν ότι η στήριξη -όταν πραγματοποιηθεί- θα είναι συνολική.

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ΠΡΕΖΑ, δεν ξέρω άμα το έμαθες ήδη και θέλεις να το αναρτήσεις, εγώ θα σου το πώ πάντως.
Η Wall Street βοηθούσε την Ελλάδα να αποκρύψει τα οικονομικά της χρέη εδώ και πολλά χρόνια.
Αν θέλεις μπες στην σελίδα της "The New York Times", Θα το δείς αμέσως.

Με λίγα λόγια, μια χαρά τα πάμε.... οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός Ε.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Έχει να κάνει με τον Goldman Sachs.