Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ FRONTEX...

Οι αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση στο σχετικό νομοσχέδιο, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, είναι σε αρνητική κατεύθυνση και το κάνουν χειρότερο. Διαιωνίζει το καθεστώς της «παρανομίας» και της στέρησης βασικών δικαιωμάτων. Προβλέπει την απόλυτη εξάρτηση του δικαιώματος ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών από τη μακρόχρονη νόμιμη διαμονή των γονιών, ενώ η απόκτηση της ιθαγένειας με τη διαδικασία της πολιτογράφησης προϋποθέτει ακόμη πιο ασφυκτικό έλεγχο της υποταγής του μετανάστη στο αστικό κράτος και τους εργοδότες. Οι μετανάστες δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα κυβερνητικά κόμματα, ούτε στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που καλλιέργησε αυταπάτες για τις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου συνέπεσε με την απόφαση για εγκατάσταση του πρώτου παραρτήματος του ευρωενωσιακού Frontex στην Ελλάδα με σκοπό την καταστολή της μετανάστευσης. Η κυβέρνηση, αντί να επαίρεται γι’ αυτό, θα πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό για το ότι κάνει τα σύνορα και την ενδοχώρα ξέφραγο αμπέλι για τις επιχειρήσεις του Frontex, στον οποίο επιτρέπει - με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ - να διαπραγματεύεται με την Τουρκία τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας. Αποδεικνύεται ότι η πολιτική καταστολής της μετανάστευσης που υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι συγχρόνως επικίνδυνη και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Το ΚΚΕ καλεί τους μετανάστες και Έλληνες εργάτες να παλέψουν από κοινού: Για νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, πλήρη δικαιώματα στα παιδιά των μεταναστών ανεξάρτητα από το καθεστώς των γονιών τους, υπηκοότητα με την ενηλικίωση για όσα παιδιά το επιθυμούν, διευκόλυνση εκείνων που θέλουν να εγκατασταθούν σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, αποχώρηση του Frontex από την Ελλάδα και απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές που ευθύνονται για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.
Το ΚΚΕ καλεί τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους από κοινού και συντονισμένα να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση. Οι πολιτικές δυνάμεις που αρνούνται δικαιώματα στους μετανάστες είναι οι ίδιες που χτυπάνε σχεδιασμένα και συντονισμένα τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Με ενωτικούς ταξικούς αγώνες στην κατεύθυνση της ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που ανήκουν στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου της χώρας.

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: