Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΤΥΧΟΝ ΣΥΓΧΟΝΕΥΣΗ OLMPIC AIR ΚΑΙ AEGEAN... Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ...

ΚΑΝΟΥΝ 'ΔΙΑΟΛΟ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ...ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ...ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ...

Με σκεπτικισμό παρακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τις διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean, που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε μονοπώλιο τα δρομολόγια εσωτερικού.
Προς το παρόν, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Θόδωρο Βασιλάκη, οι οποίοι σε περίπτωση που θα δώσουν τα χέρια θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο αεροπορικό σκηνικό της χώρας μας.

Στο υπουργείο παρακολουθούν το ενδεχόμενο αεροπορικό deal και προαναγγέλλουν ότι αν ευδοκιμήσει, τον τελικό λόγο θα έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας, σε συνέντευξή του στην ΕΤ-3 έσπευσε να διευκρινίσει: «Ως Πολιτεία, πρέπει να διασφαλίζουμε τους κανόνες του ανταγωνισμού και του δημοσίου συμφέροντος. Δεν θέλουμε να υπάρξουν μονοπωλιακές καταστάσεις στη χώρα με την έννοια των επιπτώσεων πάνω στον πολίτη». Πρόσθεσε μάλιστα: «Είναι προφανές ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να μην πληγεί ο τουρισμός, τα νησιά, η άλλη Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, η εθνική οικονομία και τα κόστη».
Από την πλευρά των δύο εταιρειών η αμοιβαία πρωτοβουλία προσέγγισης ερμηνεύεται ως αναγκαία, δεδομένης της ζημιάς των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένει ο κλάδος στην Ευρώπη για το 2010. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες έχουν αθροιστικά το 97% της συνολικής ελληνικής αεροπορικής αγοράς σε επιβάτες εσωτερικού. Σε σχέση με τις αιτιάσεις για μονοπωλιακές καταστάσεις αντιτάσσουν το επιχείρημα ότι «ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε κοινοτικός αερομεταφορέας μπορεί να πετάξει και σε γραμμές εσωτερικού».

ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: