Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙ Η 11ΧΡΟΝΗ ΑΦΓΑΝH,ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί που ολοκλήρωσαν πριν από λίγο την πολύωρη επέμβαση στη μικρή Αφγανή που τραυματίστηκε από θραύσματα της βόμβας που εξερράγη στα Πατήσια. Οι γιατροί κάνουν λόγο για δεύτερο χειρουργείο αφού πρώτα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα του χειρουργείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε μετά το τέλος της χειρουργικής επέμβασης από την Α΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική οι γιατροί επισημαίνουν τα εξής:
"Σήμερα 31-3-10 χειρουργήθηκε ο δεξιός οφθαλμός της μικρής ασθενούς. Το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη διήρκησε 5 ώρες υπό γενική αναισθησία. Έγινε αφαίρεση 5 αλλοτρίων σωμάτων: ενός πλαστικού μήκους 1,5 εκατοστού με τρία σκέλη εύρους 0,8 εκατοστά και τεσσάρων χάλκινων συρμάτων μικράς διαμέτρου και μήκους 1,8 εκατοστά, 1,3 εκατοστά , 0,7 εκατοστά και 0,6 εκατοστά. Έγινε αφαίρεση φακού και επιπέδωση του αποκολλημένου αμφιβληστροειδούς και τοποθέτηση στην υαλοειδική κοιλότητα υγράς σιλικόνης.
Η πρόγνωση της οράσεως αυτού του οφθαλμού είναι επιφυλακτική . Θα επακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο χειρουργείο για τον έτερο οφθαλμό της μικράς ασθενούς.
Η επέμβαση έγινε από το ειδικό Τμήμα Χειρουργικής Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς της Α΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής" .

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2010

8 σχόλια:

vlaxopodas είπε...

TA SYNTROFIA SOY TIN TYFLOSAN TO ATHLIO KAPITALISTIKO KRATOS POY THELETE NA GREMISETE PROSPATHEI NA THN SOSEI..

Ανώνυμος είπε...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει άδικο ο Vlaxopodas, δυστυχώς. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ !!!!!!!!!!!

Η γόμωση μεταλλικού σωλήνα είναι μια από τις αυτοσχέδιες βόμβες που εκπαιδεύονται οι ειδικές δυνάμεις και οι μονάδες καταστροφών (ΟΥΚ-ΜΥΚ). Υπάρχουν σχέδια σε εγχειρίδια καταδρομέων και συνίσταται για την εξουδετέρωση αρμάτων μάχης αν τοποθετηθούν στην κάνη του πυροβόλου του άρματος. Πέρα από το ωστικό κύμα που απελευθερώνουν, εμφανίζουν μεγάλη διασπορά θανατηφόρων θραυσμάτων προερχόμενων από το σωλήνα. Η κατασκευή απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις επειδή το εκρηκτικό υλικό συμπιέζεται μέσα στο σωλήνα με χτυπήματα σφυριού, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη τη στιγμή της κατασκευής αν ο κατασκευαστής δεν έχει την ανάλογη εμπειρία. Είναι γνωστό ποιοί έχουν πρόσβαση σε τέτοια τεχνογνωσία και ποιοί επηρρεάζουν επί το πλείστον στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων.

Η βόμβα αφέθηκε σε κάδο σε σημείο όπου αφηνοντε συχνά πράγματα για μετανάστες λένε κατοικοι της περιοχής!!!!ο στόχος είναι γελοίος για τρομοκρατική οργάνωση (ΕΒΕΕ)...οι βόμβα ήταν ίδιου τύπου με τις βόμβες που τοποθετήθηκαν σε buenaventura στη θεσσαλονίνη και ακόμη έναν αντιεξουσιαστικό χώρο...

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ...


ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΦΙΜΕΡΙΔΕΣ - ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΣΧΟΛΙΑ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1149023

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΠΡΕΖΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Η μπόμπα στο σημείο που βρέθηκε, σε κάδο ή όχι, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να πλήξει το κτίριο για το οποίο ειπώθηκε ότι τάχα προοριζόταν. Και το οποίο δεν είναι δημόσιο, είναι κάτι σαν συνεδριακό - σεμιναριακό κέντρο, ιδιωτικών συμφερόντων. Η γωνία Φ. Πολίτη και Ιακωβάτων είναι το πίσω και πλαϊνό μέρος του και μεταξύ πεζοδρομίου και των τοίχων του περιμετρικά, υπάρχει κήπος με μεγάλες ζαρτινιέρες και δέντρα, πλάτους περί τα δέκα - δεκαπέντε μέτρα, το δε κτίριο είναι καλυμμένο με μάρμαρα ενώ τα γυάλινα μέρη του είναι σε εσοχές. Απέναντι ακριβώς από τη γωνία αυτή υπάρχει υπαίθριο πάρκιγκ με πάρκο και παιδική χαρά. Το πάρκο είναι πολυφυλετικό στέκι, το μόνο όπου μπορούν να πάρουν μια ανάσα οι πολυπληθείς μετανάστες της περιοχής, πάντα γεμάτο από παιδιά, μαμάδες και παπούδες και νεαρούς. Επίσης είναι σύνηθες φαινόμενο να ψάχνουν άνθρωποι στους κάδους και τα σκουπίδια. Ακόμη και ανόητος θα καταλάβαινε ότι τοποθετημένη στο συγκεκριμένο σημείο, η βόμβα το πιθανότερο ήταν να πλήξει ανθρώπους παρά το κτίριο. Η ενέργεια βρωμάει χρυσαυγουλίλα

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πώ την βασική λογική του τί πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Η σταδιακή ενημέρωση που κάνω είναι ακριβώς για να μπορέσω να δώσω μία πρακτική και εφαρμόσιμη απάντηση στον Λαό για το τί μπορεί να κάνει άμεσα.

Συνεπώς, συγχωρήστε μου την έλλειψη λεπτομερειών σε αυτή την φάση αλλά ακούστε την βασική λογική :

Οι απλές πορείες τύπου ΚΚΕ / ΣΥΡΙΖΑ /ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ, αλλά και κάθε τέτοια πορεία που όλο το φάσμα κομματικής / συνδικαλιστικής οργάνωσης χρησιμοποιεί, δεν λειτουργούν πλέον διότι οι οργανωτές σιγουρεύονται ότι τίποτα δεν θα βγεί από αυτές. Μόνο ( και αυτό είναι πολύ σημαντικό ) το φρόνημα του Λαού ενδυναμώνουν αλλά τα ΜΜΕ κάνουν άκρως επιθετική πολιτική φίμωσης και λογοκρισίας, καλύπτοντας την κυβέρνηση ώστε να μην ανταποκρίνεται σε αυτές.

Αυτό που ο Λαός πρέπει να κάνει λοιπόν είναι μαζική ταυτόχρονη πανελλήνια κινητοποίηση με μία μεγάλη διαδήλωση, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΟ με πολλές υπογραφές ( χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα 60% του Λαού ) που να είναι ένα κείμενο βασισμένο στα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα μας και με το οποίο να απαιτούμε από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί, ειδ' άλλως βάσει του Συντάγματος όλοι οι υπογράφοντες να αρνούνται να την αναγνωρίσουν και αυτή και τους νόμους της.

Είναι το Δημοψήφισμα που μας αρνούνται, είναι καθ' όλα νόμιμο / Συνταγματικό και είναι αναίμακτο και ειρηνικό, αλλά έχει την δυνατότητα να κόψει την φόρα των κυβερνούντων.

Η οργάνωση που χρειάζεται είναι ελάχιστη αλλά η απόδοση που θα έχει θα είναι πολλαπλάσια.

Υπενθυμίζω ότι αυτή είναι μία πρώτη γενική ιδέα για εφαρμογή της Δημοκρατίας.

Λεπτομέρειες και οι επόμενες κινήσεις θα υπάρξουν στο μέλλον όταν και εφ' όσον ο Λαός αποφασίσει να κινηθεί.

Η κατάσταση όπως εξελίσσεται θα μας αναγκάσει, θέλοντας και μη, να λάβουμε θέση στο τί θέλουμε από την ζωή μας και πόσο εννοούμε να γίνουμε ενεργοί για να το αποκτήσουμε και να ζήσουμε : δεν μας αφήνουν επιλογή, ή θα είμαστε είλωτες - κολλήγοι ή θα είμαστε Ελεύθεροι Άνθρωποι και θα ζούμε πάνω από τα όρια της φτώχειας.

Ανώνυμος είπε...

Στρατιωτική μέθοδος
Η βομβιστική επίθεση, εκτός από ανησυχία στους κατοίκους, προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στην Αστυνομία. Οι διωκτικές αρχές στρέφουν τις έρευνές τους σε κύκλους ακροδεξιών, οι οποίοι δεν διστάζουν να πραγματοποιήσουν τυφλές επιθέσεις. «Η συνδεσμολογία του μηχανισμού και κυρίως το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν θραύσματα μετάλλου φανερώνουν ότι οι δράστες είχαν γνώση στρατιωτικών μεθόδων κατασκευής βομβών και ανορθόδοξου πολέμου. Φάνηκαν όμως άπειροι καθώς η βόμβα τοποθετήθηκε έτσι ώστε το ωστικό κύμα να εκτονωθεί προς την αντίθετη πλευρά», εξηγούν στα «ΝΕΑ» αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι παρόμοιος μηχανισμός (πυροσωλήνας, μπαρούτι) μικρότερης όμως ισχύος, είχε χρησιμοποιηθεί και πριν από έξι μήνες στην επίθεση κατά του αριστερού στεκιού «Σφεντόνα» στη Θεσσαλονίκη. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει τότε στην Ασφάλεια ότι είχαν παρατηρήσει πριν από την επίθεση ένα άντρα και μία γυναίκα να κινούνται ύποπτα με αυτοκίνητο στο σημείο της έκρηξης. "


Τον ρόλο δύο αδελφών για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι μεταφέρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όμοιους με αυτόν που εξερράγη την Κυριακή στα Πατήσια, ερευνά το τελευταίο 24ωρο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

καλε ναι δεξιός σκότωσε το παιδί.
όλοι οι δεξιοί είναι ύποπτοι.
έχουμε και λέμε
1. δεξιός ψάλτης
2. δεξιός δείκτης του ρολογιού
3........
κρίμα γιατί πίστεψα ότι ήσασταν διαφορετικοί.είστε όμως ότι κατηγορείτε τους άλλους.ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ένα παιδί ίσως χάσει το φως του, κι εσείς τσακώνεστε αν η βόμβα προερχόταν από τους αναρχικούς ή τους χρυσαυγίτες;

Στην τελική, οι δυό όψεις του ίδιου αηδιαστικού νομίσματος είναι.