Δευτέρα, Μαρτίου 15, 2010

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ 29ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Μάριος Ζ, ο οποίος συνελήφθη στην πορεία της Πέμπτης 11/03 και κατηγορείται για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη. Στον εισαγγελέα προσήλθαν ακόμη τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Η σύλληψη του Μάριου Ζ πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημίου μπροστά από το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 29χρονος δεν είχε καμία συμμετοχή στα επεισόδια, το οποία είχαν σημειωθεί νωρίτερα στην περιοχή και την ώρα της σύλληψής του προσπαθούσε να προσεγγίσει το μπλοκ, στο οποίο ήθελε να συμμετάσχει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την έξοδο του Μάριου Ζ από το κτίριο, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους, περίπου 100 άτομα, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, σύλληψη του Μάριου Ζ, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν δεν ευσταθούν.
Μαρτυρίες από την Ευελπίδων αναφέρουν ότι από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων υπήρξε και ένας τραυματίας.

Στα δικαστήρια των Ευελπίδων είχε προσέλθει ως μάρτυρας υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. Ο εν λόγω συλληφθέντας κατηγορείται με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, οι οποίες επιβαρύνονται και με τις γνωστές διατάξεις του «κουκουλονόμου».
Κατά την έξοδό του ο κ. Δρίτσας δήλωσε : «Απεργός εργαζόμενος στο Τ.Ε.Ε. διώκεται και ταλαιπωρείται πέντε μέρες τώρα, γιατί απλά συμμετείχε στην απεργία και στη μεγαλειώδη διαδήλωση της 11/03 εναντίον των κυβερνητικών μέτρων. Στοιχεία υψηλής αξιοπιστίας, όπως φωτογραφίες, video, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ισχυροποιούν αυτήν την εκδοχή για την αλήθεια ως προς τα γεγονότα».
Επιπλέον πρόσθεσε ότι «εκείνη την ημέρα έγινα αυτόπτης μάρτυς αρκετών απρόκλητων επιθέσεων από την πλευρά της Αστυνομίας οι οποίες δημιούργησαν εντάσεις που συνοδεύτηκαν από ρίψεις δακρυγόνων, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις επί δικαίων και αδίκων. Οι αδικαιολόγητες αυτές αστυνομικές επιχειρήσεις ταλαιπώρησαν εκατοντάδες διαδηλωτές και εμπόδισαν την πορεία να εξελιχθεί ομαλά και ενιαία κόβοντάς την σε δύο και τρία τμήματα».
«Όλα δείχνουν πως ο κατηγορούμενος απεργός, εργαζόμενος στο ΤΕΕ, είναι θύμα αυτής της επιλογής των αστυνομικών επιχειρήσεων και πιθανότατα δεν είναι το μόνο θύμα, αφού ανάλογες μαρτυρίες υπάρχουν και για τις περισσότερες από τις υπόλοιπες συλλήψεις. Η άποψή μου αυτή άλλωστε επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αφέθηκε τελικά ελεύθερος και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλήγοντας δήλωσε: «Καταγγέλλω την επιμονή των Αρχών να συντηρούν και να ενεργοποιούν τις διατάξεις του "κουκουλονόμου". Είναι επίσημη κυβερνητική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα τον καταργήσει. Τι περιμένουν επιτέλους ο κ.Υπουργός και η Κυβέρνηση για να δείξουν συνέπεια στις εξαγγελίες τους;».

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2010


tvxs.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KALA DRITSA ,MAS EPEISES...

Ανώνυμος είπε...

7:54
Αντε γαμησου ρε σκατοφλωρε . Μουνοπανάκο

Ανώνυμος είπε...

Την ειδα την φαση..το παιδι ειχε επιτεθει μεαζι με αλλους 5 ενατιον στυνομικων με κατι σφυριά και κονταρια....οι αλλοι 4 την γλιτωσανε παντος.

Οσα λενε περι αθωoτητας ειναι τα γνωστα παραμυθια.......

Ανώνυμος είπε...

9.00 τι μας λες ρε.. οι μπάτσοι για μολοτοφ λένε, εσυ για σφυριά.. ποιος απο όλους έχει δίκιο? Είσαι σίγουρος οτι ήσουν εκεί δίπλα? και αν ήσουν που βρισκόσουν? πίσω απο τις γραμμές των ματ? έπρεπε να σε χαν κοπανίσει και σένα


speedy

Ανώνυμος είπε...

speedy

Η αληθεια δεν σου αρεσει...αλλα ο ραστα πρωτα επιτεθηκε στους αστυνομικους και οταν δεν τα καταφερε με την παρεα του, 1 εκ των οποιον φορουσe κρανos και βριζανε τους αστυνομικους, αρχισανε να ριχνουνε μολοτοφ. Δουλεβω σε ενα μαγαζι κοντα και παρακολουθησα ολη τον συμβαν live.....

Οσα υποστηριζουν οτι το παιδι περνουσε τυχαια ειναι απιστευτα ψεματα........ και καλα του κανανε που τον βαλανε μεσα....και τους υπολοιπους μπορουσαν να τους πιασουνε αλλα φαινοτανε οτι η αστυνομια δεν θελει να φτασει την κατασταση στα ακρα...

Go

Ανώνυμος είπε...

malista egw pou douleuw sto periptero ths theias mou sth gwnia eida na maxairwnei 2 astynomikous.omws mallon den thelhsan na dwsoun ektash oi astynomikoi kai to apekrypsan,giati den theloun na ftasoun akoma sta akra.re ti malakes kykloforoun!!!kala aporw pws mpainoun edw!!wraia re ama ta eides na pas na ta katatheseis!vlaka

Ανώνυμος είπε...

Σωστα θα επρεπε να το κανω..ευτυχως ομως το ατομο προφυλακίστηκε παρολη την προσπαθεια των γνωστων ταλιμπαν-ναζι να παραπληροφορησουν, να τρομοκρατησουν και να κοροιδεψουν τις αρχες και τον κοσμο γιατι την δηθεν αθωοτητα του.

Δεν μπορει να στιγματιζετε η πλειοψηφια που ελαβε μερος στην απεργια απο εναν τραμπουκο παρτακια.

Ανώνυμος είπε...

1) κουκούλα δε φοράει ο άνθρωπος οπότε ποιος κουκουλονόμος
2) γιατί οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι και κράτησαν μόνο αυτόν; Έχω παρατηρήσει ότι πάντα έτσι γίνεται: αφήνουν όλους και κρατάνε έναν για παραδειγματισμό (όπως έγινε και τον Δεκέμβριο με τον Ηλιόπουλο)
Ήμουν στην πορεία το συμβάν δε το είδα πάντως μες το χαμό με τα δακρυγόνα τρέχαμε απο δω κι απο κει προσπαθώντας να προφυλαχθούμε: απ'τη μια να μη φάμε πέτρες που ρίχνανε προς τους μπάτσους και απ'την άλλη να μη βρεθούμε στη μέση και μας χτυπήσουν οι μπάτσοι χωρίς λόγο, χάος... Το θέμα είναι ότι είχε τόσο πολύ κόσμο κι ασχολούμαστε με 10-20 άτομα που έκαναν μερικές ζημιές, κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

kala eisai megalo skouliki.esena ti se koptei re an stigmatistike h apergia afou o idios eisai apergospasths kai oti douleues thn wra tis syllhpshs.kanw lathos???kai oso ggia tous nazi-taliban mhpws ennoeis kai ton preza,giati kai autos yposthrizei oti to palikari einai athwo.loipon epeidh se varethikame stamata na rixneis lasph fasistiko skouliki kai empa sthn trupa sou.

Ανώνυμος είπε...

και γιατί δεν ανέφεραν οι αστυνομικοί ότι επιτέθηκε με σφυριά και με κοντάρια; πόσα άλλα ψέματα θα διαδώσετε;

Ανώνυμος είπε...

χρυσοχοϊδη, εσύ τους έβαλες να διαδώσουν ψέματα στα blog;
τουλάχιστον αποφασίστε.. έριξε μολότωφ; επιτέθηκε με κοντάρι; επιτέθηκε με σφυρί; φορούσε κουκούλα; είχε μολότωφ μαζί του; γιατί τα έχετε πει όλα μαζί..
δεν είναι η πρώτη φορά που προφυλακίζονται άτομα χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. είναι η πάγια τακτική το τελευταίο διάστημα. το έχουμε δει και με τον ηλιόπουλο, ο οποίος έμεινε σχεδόν 1 χρόνο μέσα στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο.

ρε παιδιά, εσείς, τα κεφάλια της γαδά.. τί νομίζετε; ότι θα τρομάξετε τον κόσμο που αγωνίζεται και θα τους στείλετε σπίτια τους; ή μήπως θα σας γυρίσει μπούμερανγκ αθτή η στάση;

maria είπε...

ασε μας ρε γελοιε ανωνυμε που ειδες κ κονταρια... ξερω πολυ καλα τι εγινε οπως και πολλοι αλλοι που ηταν μπροστα αλλα δεν αφησανε να καταθεσουνε τη δευτερα κ εχει προφυλακιστει το παιδι χωρις αποδειξεις, μονο με το λογο ενος πορωμενου ΜΑΤατζη (γεγονος που παραβιαζει και τις διατάξεις περί προφυλάκισης, αγνοώντας και παραβιάζοντας επιδεικτικά το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο για να επιβληθεί προφυλάκιση απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φυγής είτε να έχει αμετάκλητες καταδίκες στο ιστορικό του, προϋποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο)... ή ψευτης εισαι ή κανενας μαλακας φασιστας, ελπιζω να σαι το πρωτο... κακομοιρη καραγκιοζακο

Ανώνυμος είπε...

Nai kale! Alitheia leei! Ki egw ton eida, kratouse ena kontari 2 metra kai itan panw se ena alogo me allon ena! Dikavalo! Dipla toy i parea tou etrexe me enan poliorkitiko krio ! Ti vlakas pou eisai re!!! Oti katevei sto kathena amesws na to grapsei.. Poios se evale na les teties malakies?