Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΔΝΤ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

Tο πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις γερμανού αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, τονίζει ότι Γερμανία και η Γαλλία κατέληξαν σε συμφωνία να υποστηρίξουν ένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και συμπαρατάσσονται εν όψει της διήμερης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη.

Παράλληλα, τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης πριν από τη Σύνοδο των «27», την Πέμπτη, σκέφτεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ενώ το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, επικαλούμενο δηλώσεις γερμανού αξιωματούχου, μετέδωσε ότι Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν στην εμπλοκή του ΔΝΤ στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Προηγήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου και του Ισπανού πρωθυπουργού, οι οποίοι ζήτησαν σύσκεψη των ηγετών της Ευρωζώνης. «Έχουμε τις ίδιες απόψεις όσον αφορά τα οικονομικά. Πρέπει να ενισχύσουμε την οικονομική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ, αλλά όχι μόνο. Η σύσκεψη πριν την διάσκεψη κορυφής είναι μία καλή ευκαιρία να ενισχύσουμε τον ηγετικό ρόλο του Eurogroup. Πρέπει το Eurogroup να βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει", δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός.
Το Eurogroup συνεδριάζει συνήθως σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Μόνο μία φορά, στις 12 Οκτωβρίου 2008 εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνεδρίασε σε επίπεδο ηγετών κρατών.

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: