Δευτέρα, Μαρτίου 15, 2010

ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ...ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ...

H γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι κυρώσεις θα πρέπει στο εξής να επιβληθούν κατά του Ιράν, το οποίο "απέρριψε" όλες τις προσφορές της διεθνούς κοινότητας.
"Έχουμε φτάσει πλέον στο στάδιο όπου πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις κατά του Ιράν, γιατί το Ιράν δεν αποδέχτηκε τις εποικοδομητικές προσφορές που του έχουμε κάνει, και τις μάλλον απορρίψει", δήλωσε η Μέρκελ μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.
Αρκετοί ευρωπαίοι υπουργοί δήλωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η ΕΕ είναι στο εξής έτοιμη να τις δικές της ενισχυμένες κυρώσεις κατά του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, ελλείψει συμφωνίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, όπου η Κίνα εξακολουθεί να είναι πολύ διστακτική.
Το Ιράν πιθανολογείται ότι θέλει να αναπτύξει ατομικά όπλα υπό την κάλυψη ενός πολιτικού πυρηνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, υπάρχει "συνολική" συναίνεση για μονομερείς ευρωπαϊκές κυρώσεις, εάν κριθεί απαραίτητο, με στόχο "την οικονομία, τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες, και τη χορήγηση βίζας σε ορισμένα άτομα", και όχι τον πληθυσμό της χώρας.
Αλλά "πρέπει πρώτα να αφιερώσουμε την ενέργεια και το χρόνο μας για να εξασφαλίσουμε ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και εργαζόμαστε γιαυτό", σημείωσε.
Εξάλλου, η κα. Μέρκελ επέκρινε έντονα την απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει 1.600 εβραϊκές κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, επικαλούμενη "σοβαρό πλήγμα" στις προοπτικές του διαλόγου μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.
"Ελπίζω ότι στο μέλλον τα μηνύματα που αποστέλλονται από το Ισραήλ θα είναι εποικοδομητικά", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι "πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό" για να εξασφαλιστεί ότι αυτές οι συνομιλίες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ θα ξαναρχίσουν.

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: