Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ...ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ..ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Επέκταση του ΦΠΑ σε πωλητές λαϊκών αγορών, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ιδιωτικά θεραπευτήρια, άμισθους υποθηκοφύλακες, δικαστικούς επιμελητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνης καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, οδηγώντας σε επιβάρυνση των τιμών έως και 21% στα συναφή προϊόντα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Στο νομοσχέδιο ορίζεται ότι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που εντάσσονται πλέον σε ΦΠΑ θα έχουν συντελεστή 10%, όπως και οι παρεχόμενες υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνης προς άλλους υποκείμενους στον φόρο. Στον υψηλό συντελεστή 21% εντάσσονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες δικηγόρων, συμβολαιογράφων, άμισθων υποθηκοφυλάκων και δικαστικών επιμελητών.

Παράλληλα αυξάνεται ο συντελεστής επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος από 7% και 4% σε 11%. Ο νέος αυξημένος συντελεστής ισχύει για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και παροχή αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν από 1/1/2009, δηλαδή θα εφαρμοστεί και για τις αιτήσεις επιστροφής που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος.
Όσον αφορά την επιβολή ΦΠΑ στα προϊόντα των πωλητών λαϊκών αγορών, ορίζεται ότι οι αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους από λαϊκές αγορές ή ως πλανόδιοι υπάγονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από την ημερομηνία που θα υπάρχει υποχρέωση για την τήρηση βιβλίου εσόδων- εξόδων και έκδοση αποδείξεων από τους εμπόρους που πωλούν αγροτικά προϊόντα σε λαϊκές αγορές ή ως πλανόδιοι.
Επίσης, στο νομοσχέδιο ορίζεται ότι καταργείται από την 1η Ιουλίου 2010 η δυνατότητα τμηματικής καταβολής ΦΠΑ.

Τέλος στον τεκμαρτό προσδιορισμό των εισοδημάτων για εκμεταλλευτές ταξί, φορτηγών, ΚΤΕΛ, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενων δωματίων αλλά και στους πωλητές λαϊκών αγορών, τους πρατηριούχους καυσίμων, αρχιτέκτονες και μηχανικούς βάζει το φορολογικό νομοσχέδιο από φέτος, καθιερώνοντας παράλληλα ταμειακές μηχανές για το σύνολο της αγοράς. Το οριστικό τέλος του τεκμαρτού προσδιορισμού έρχεται από την 1η Ιουλίου 2010. Για το πρώτο εξάμηνο θα ισχύσει ο τεκμαρτός προσδιορισμός με αύξηση των ποσών καθαρού εισοδήματος κατά 50%, ειδικά για τους εκμεταλλευτές ταξί.
Παράλληλα αυξάνεται από 15% σε 20% ο συντελεστήςφορολόγησης των οικοδομικών επιχειρήσεων που εξακολουθούν να φορολογούνται με συντελεστή επί των ακαθάριστων εσόδων τους και όχι με λογιστικό τρόπο όπως οι λοιπές επιχειρήσεις.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΈΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: