Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΗΝΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥΣ!!!

Εθελοντικά εφημερεύουν σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης ενώ αύριο μηνύουν το διοικητή του νοσοκομείου για μείωση των γιατρών της εφημερίας.
Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο διοικητής του νοσοκομείου, Ματθαίος Τσούγκας, κατά παράβαση του νόμου, αυτοβούλως, και χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο Υγείας, μείωσε τον αριθμό των γιατρών που θα εφημέρευαν στη σημερινή γενική εφημερία, με αποτέλεσμα, το σοβαρό κίνδυνο για ασθενείς και νοσηλευόμενους.

Η ΕΝΙΘ και η ΟΕΝΓΕ ζήτησαν από τους γιατρούς του νοσοκομείου να αγνοήσουν τις εντολές του διοικητή και να εφημερεύσουν σε ασφαλή σύνθεση, ενώ ανακοινώνουν ότι αύριο καταθέτουν μήνυση κατά του Μ.Τσούγκα για παράβαση καθήκοντος, η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
«Οι εφημερίες μειώθηκαν όντως, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη όλων των διευθυντών των κλινικών και των εργαστηρίων του νοσοκομείου, και σε βαθμό τέτοιο, που να είναι ασφαλής η γενική εφημερία του νοσοκομείου. Με τη μείωση των χρημάτων για τις εφημερίες, μειώνεται και το εισόδημα των γιατρών, όπως μειώνεται και στο εισόδημα όλων των εργαζομένων», απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου, Ματθαίος Τσούγκας.

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2010

1 σχόλιο:

ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ είπε...

ναι ρε τσούγκα, φαντάζομαι πόσο θα μειώθηκαν οι αποδοχές σου.κλαψ κλαψ