Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε...ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...

Υπάρχει η «επαρκή συναίνεση» των 27 χωρών της Ε.Ε για να αποφασίσουν αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στον ΟΗΕ, δήλωσε ο αρχηγός της φινλανδικής διπλωματίας.
"Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να πείσουμε την Κίνα και τη Ρωσία" στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν", δήλωσε ο Αλεξάντερ Στάμπ. Οι κυρώσεις, που θα είναι εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ, κυρίως θα πλήξουν τον τομέα της ενέργειας ή τον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Ιράν. Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμετ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε σήμερα την αντίδραση της χώρας του στο ενδεχόμενο νέων κυρώσεων. "Δεν θέλουμε πλέον να έχουμε νέες κυρώσεις στην περιοχή", δήλωσε.
Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει ήδη εγκρίνει πέντε ψηφίσματα, τρία εκ των οποίων περιλαμβάνουν την επιβολή κυρώσεων, με σκοπό να αναστείλει η Τεχεράνη τις ευαίσθητες πυρηνικές της δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και ο εμπλουτισμός του ουρανίου. Ωστόσο, το Ιράν προκλητικά τα αγνόησε όλα.

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: