Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ Ο ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ;;;

Διορατικός ο κ. Σπ.Παζαρόπουλος, πέρσι τέτοιο καιρό είχε ανακοινώσει ότι προχωρεί στη δημιουργία κέντρου διαχείρισης γνήσιων ανταλλακτικών, μια επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ, στον Ρέντη σε 12.000 τ.μ. για τις μάρκες Αudi, Volkswagen, Seat, Skoda, Ford, Fiat, Lancia, Αlfa Romeo, Αbarth και Οpel σε μια προσπάθεια να μειώσει τον βαθμό εξάρτησης από τις πωλήσεις αυτοκινήτων επενδύοντας στο after sales support. Η κρίση όμως τον πρόλαβε με αποτέλεσμα να εμφανίζει σήμερα έντονα προβλήματα ταμειακής ρευστότητας.
Ο όμιλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπροσώπους αυτοκινήτων (Αudi, VW), εισαγωγέας της Αbarth και ιδιοκτήτης εκθέσεων άλλων εταιρειών όπως Skoda, Seat και Ford. Πρόσφατα αν και έλαβε προκαταβολές πελατών δεν κατάφερε να ταξινομήσει περίπου 200 αυτοκίνητα. Πρόκειται για μάρκες Αudi και VW, γι΄ αυτό και ο εισαγωγέας των αυτοκινήτων αυτών αλλά και βασικός προμηθευτής του Παζαρόπουλου, ο όμιλος Κosmocar, παρενέβη ώστε να μην τρωθεί η εταιρική φήμη των γερμανικών ομίλων και θα προχωρήσει ο ίδιος στις παραδόσεις.

Το συγκεκριμένο «άνοιγμα» του Παζαρόπουλου εκτιμάται στα 6 εκατ. ευρώ αλλά συνολικά οφείλει στην Κosmocar πολλαπλάσια ποσά. Ο όμιλος Παζαρόπουλου απευθύνθηκε στις τράπεζες να τον βοηθήσουν αλλά αυτή την περίοδο οι τράπεζες χωρίς εξασφαλίσεις δεν δίνουν ούτε ευρώ. Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες ευελπιστούν η Κosmocar να μην τραβήξει το χαλί στον διανομέα της γιατί αν αυτός «σκάσει» θα χάσουν τα λεφτά που του έχουν δανείσει στο παρελθόν τα οποία ξεπερνούν τα 35 εκατ. ευρώ.
Οι τελευταίες πληροροφίες αναφέρουν πως η οικογένεια Μανδήλα, βασικός μέτοχος της Κosmocar, έχει κάνει πρόταση εξαγοράς στον Παζαρόπουλο, αν και από την Κosmocar δεν το επιβεβαιώνουν. Προχθές συγκλήθηκε έκτακτο ΔΣ της Κosmocar για να σταθμίσει τις εξελίξεις και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του ομίλου.
Χθες πάντως ο όμιλος Παζαρόπουλου προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και με ανακοίνωσή του έκανε λόγω για συγκυριακό γεγονός.

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελα ετοιμος ειναι
πετρα στο λεμο και το φαλλιρο ειναι μολις δεκα λαπτακια

ουστ κοπριτες , τρωτε τρωτε απο το κρατος και απο τις τραπεζες και τωρα δεν εχετε να ζησετε τις επιχειρισεις σας.

με τα λευτα των αλλων και εγω το μπορω να το "παιξω" μουρη και γραγκατος.

Ανώνυμος είπε...

ελα ετοιμος ειναι
πετρα στο λαιμο και το φαλληρο ειναι μολις δεκα λεπτακια

ουστ κοπριτες , τρωτε τρωτε απο το κρατος και απο τις τραπεζες και τωρα δεν εχετε να ζησετε τις επιχειρισεις σας.

με τα λεφτα των αλλων και εγω το μπορω να το "παιξω" μουρη και φραγκατος.