Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2010

ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΔΕΛΦΙΑ...Ε.Ε ΚΑΙ ΔΝΤ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ...

Σε συμφωνία για την στήριξη της Ελλάδας με τη συνδρομή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατέληξαν Παρίσι και Βερολίνο. Την επίτευξη της συμφωνίας ανακοίνωσε πρώτα η γαλλική προεδρία, εκπρόσωπος της οποίας επιβεβαίωσε πως το σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνει και την παροχή δανείων στην Ελλάδα από άλλες χώρες της Ε.Ε. Την είδηση επιβεβαίωσε και η γερμανική κυβέρνηση.
Το κείμενο της συμφωνίας, έκτασης μιάμισης σελίδας, θα τεθεί υπόψη των ηγετών των "27", στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής. Εάν δεν υπάρξουν ανυπέρβλητες διαφωνίες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, απόψε το βράδυ.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου το μεγαλύτερο τμήμα του πακέτου θα καλυφθεί από δάνεια χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Το σχέδιο στήριξης θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση ανάγκης και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το σχέδιο περιγράφει με ακρίβεια τις συνθήκες υπό τις οποίες θα παρέμβουν τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.
Υπογράμμισε ότι δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ενεργοποιηθεί και στην περίπτωση που άλλες χώρες βρεθούν στην ίδια θέση.
Σύμφωνα με άλλη πηγή, οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα -και αφού έχει κλείσει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η αξία του υπολογίζεται σε 22 δισ. ευρώ.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι οι Έλληνες έχουν λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις και είναι αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στα του οίκου τους.

Σαρκοζί και Μέρκελ είχαν συνάντηση, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της Συνόδου κορυφής, προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμβιβαστική λύση. Στη συνάντηση μετείχε και ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ μίας μεικτής λύσης, η οποία θα προβλέπει διμερή δάνεια, από κράτη - μέλη της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα, με τη συμμετοχή στον μηχανισμό και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. "Είμαι σθεναρά δεσμευμένη για την επιτυχία μίας τέτοιας λύσης στην οποία θα εμπλέκονται το ΔΝΤ και διμερείς βοήθειες", είχε δηλώσει ενώπιον του Γερμανικού Κοινονοβουλίου.

ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: