Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΛΑΔΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ...

Διαξιφισμοι, αιτιάσεις και οξύτατες αντιπαραθέσεις μεταξύ των αντιδίκων δικηγόρων, το «παράπονο» της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δεν κατέθεσε- όπως είπε- όλα όσα ήθελε εξεταζόμενη συμπληρωματικά στο ακροατήριο, αλλά και η εισαγγελική προαναγγελία για επερχόμενες «εκπλήξεις» ανέβασαν στα ύψη χθες τους τόνους στη δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου παιδιού στα Εξάρχεια.
Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν πλέον την οικογένεια του θύματος, κ.κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησαν αναβολή της δίκης για μία εβδομάδα για να εξεταστούν οι μάρτυρες και από τους ίδιους, καθώς και τήρηση μαγνητοφωνημένων πρακτικών, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Έθεσαν μάλιστα επί τάπητος το ζήτημα της μεταφοράς της έδρας της δίκης από την Αθήνα στην Άμφισσα, που «για κάποιους λόγους άλλοι αποφάσισαν». «Δεν ήρθαμε εδώ ως διεκπεραιωτές. Έχουμε να κάνουμε με μία υπόθεση ζωής... Σεβόμαστε απόλυτα την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, αλλά έχουμε το δυσμενές προνόμιο να υπερασπιζόμαστε ένα νεκρό παιδί 15 ετών. Δεν είναι εδώ για να μιλήσει και να αντικρούσει όσα ακούστηκαν μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη νέα αναβολή της δίκης και στην έναρξή της από μηδενική βάση διατύπωσαν τόσο ο δικηγόρος του Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, όσο και του δεύτερου ειδικού φρουρού Βασ. Σαραλιώτη, Ευθύμιος Καραΐσκος, επισημαίνοντας ότι «οι αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής δεν συνιστούν σημαντικό αίτιο για αναβολή της δίκης».

«Αν ο εντολέας μου είναι δολοφόνος να καταδικαστεί σε ισόβια, αν όχι να δικαστεί όπως του πρέπει. Γιατί να αναβληθεί η δίκη; Γιατί δεν είμαστε στην Αθήνα να υπάρχουν απ΄ έξω 50.000 από αυτούς που κάποιοι επιδοτούν να καίνε τα γραφεία μας; Τι είναι το δικαστήριο της Άμφισσας, “αθωωτήριο”; Αυτή η πλευρά (σ.σ.: η υπεράσπιση) έχει καταλάβει ότι έχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Θέλουν να ακυρωθεί η δίκη, να παραιτηθείτε εσείς οι δικαστές και να πάμε αλλού. Και τότε θα έχει κερδίσει η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η κ. Τσαλικιάν και οι ξεχωριστοί δικηγόροι», αντέτεινε σε έντονο ύφος ο κ. Αλ. Κούγιας.
«Δεν γνωρίζω τη ροή της υπόθεσης, ούτε αν στη συνείδηση κανενός έχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την τηλεοπτική δικονομία, αλλά θα τηρήσουμε την ποινική δικονομία», ήταν η απάντηση του κ. Ν. Κωνσταντόπουλου.
Αρνητικός στο αίτημα αναβολής ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος τόνισε ότι «οι μάρτυρες εξαντλήθηκαν στο δικαστήριο», ξεκαθαρίζοντας: «Δεν έχω καμία αντίρρηση να εξεταστεί συμπληρωματικά η κ. Τσαλικιάν». Προανήγγειλε δε, ότι επιφυλάσσει εκπλήξεις χωρίς να ανοίγει περισσότερο τα «δικονομικά χαρτιά του».

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ, το ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μη δοθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, καθώς και σε άλλους δύο συναδέλφους του ειδικούς φρουρούς το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για νυχτερινή απασχόληση κατά τη διετία 2000-2001. Στην αίτηση προς το ΣτΕ ζητείται να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου με την οποία επιδίκασε από 2.005 ευρώ σε καθέναν από τους τρεις ειδικούς φρουρούς ως επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι οι ειδικοί φρουροί τελούν υπό παρόμοια υπηρεσιακή και μισθολογική κατάσταση με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό, δηλαδή «εκτελούν κατά τα ουσιώδη στοιχεία παρόμοια με αυτό καθήκοντα, ακολουθούν το ωράριό του, συμπεριλαμβανομένης και της νυκτερινής απασχολήσεως».

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ. ΟΥΣΤ ΡΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΛΑΔΙ ΤΟ ΛΑΚΑΜΑ,ΔΙΩΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.ΕΛΑ ΝΤΕ ΠΟΥ Η ΤΥΧΗ ΕΙΧΕ ΝΕΤΑΡΗ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΚΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟ ΝΑ ΔΕΙς ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ,ΑΝΤΕ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΟΥΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.
ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.
ΚΟΥΓΙΑ ΓΕΡΑ ΓΑΜΑ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ρε μπάτσε όλη μέρα στο ιντερνετ είσαι; Δεν έχεις να πλακώσεις κανα πιτσιρίκι ή κανα συνταξιούχο ή να πας να λαδωθείς από κανα μαγαζί που πουλάς προστασία ή να πας να την πέσεις σε καμια ιερόδουλη; Άντε τα ίδια και τα ίδια 100 φορές φτάνει πια. Και σταμάτα τα ψέματα όλα τα σχολεία που φοίτησε ο Αλέξανδρος έβγαλαν τον Κούγια ψεύτη. Αλλά και κωλόπαιδο να ήταν αυτό δε δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να τον δολοφονήσει εν ψυχρώ. Κανονικά έπρεπε οι γονείς του Αλέξανδρου να απευθυνθούν στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να σε βρούνε και να σου κάνουν μήνυση γελοίε. Όσο για τον Κούγια σοβαρό άτομο. Μοντελοπνίχτης, πηδούσε μάντρες, πλακώνεται στο ξύλο στα γήπεδα, τρώει τακουνιές απ'την πρώην και υπερασπίζεται την πορνοστάρ. ΈΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ,ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ.