Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ..ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΡΕ ΚΑΡΓΓΙΟΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;;;

Ο δολοφόνος της Υγείας,κατά τη διάρκεια της παράδοσης του Υπ.Υγείας,
στις άξιες συνεχίστριες του ανυπάρκτου έργου του.


ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 13 ΜΗΝΩΝ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ,ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ...ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΚΑΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ;;;;
ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ;;;;

Σε κανένα νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική εξαιτίας της έλλειψης γιατρών. Οι ελλείψεις είναι τραγικές και σε άλλες κλινικές των νοσοκομείων της συγκεκριμένης περιφέρειας.
Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του μόλις 13 μηνών βρέφους από την Κοζάνη, επειδή ήταν κλειστή η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της πόλης, φέρνει στην επιφάνεια την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Στο ίδιο το Νοσοκομείο Κοζάνης λειτουργούν επαρκώς μόνον η ψυχιατρική κλινική και η χειρουργική. Η δεύτερη, με υποστήριξη μόνον από ειδικευόμενους γιατρούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Συριανό Καχλάν, η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης έκλεισε τον Νοέμβριο του 2009. Η κλινική είχε τρεις παιδίατρους, οι δύο εκ των οποίων ήταν αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Σερβίων, με αποτέλεσμα όμως να μείνουν χωρίς παιδίατρο οι δύο επαρχίες. Η απόσπασή τους έληξε και επέστρεψαν στις θέσεις τους. Η κλινική δεν μπορούσε να λειτουργήσει με ένα γιατρό για εξωτερικά ιατρεία, νοσηλεία και εφημερίες, και έκλεισε. Τα περιστατικά παραπέμπονταν στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που επίσης υπολειτουργούσε με μία παιδίατρο.
Η κλινική δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην αύξηση του αριθμού των περιστατικών. Η παιδίατρος παραιτήθηκε πριν από 1,5 μήνα και η κλινική έκλεισε. Με ένα γιατρό λειτουργεί και η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Γρεβενών, ενώ από δύο παιδίατρους διαθέτουν οι παιδιατρικές κλινικές Φλώρινας και Καστοριάς.
Στο σημείο αυτό υπάρχει ακόμη ένα παράδοξο. Το μοναδικό νοσοκομείο που διαθέτει παιδιατρική κλινική είναι το νοσοκομείο στη Βέροια. Αν και, πλέον, τα Ιωάννινα με δύο νοσοκομεία, εκ των οποίων το ένα πανεπιστημιακό, βρίσκονται πολύ πιο κοντά.
Το ολοκαίνουργιο Νοσοκομείο Γρεβενών εγκαινιάστηκε το 2003 υποστελεχωμένο, δεν έχει μαιευτική κλινική, ενώ το ακτινολογικό του τμήμα λειτουργεί μόνον 20 μέρες τον μήνα και το αναισθησιολογικό μόνο 10 μέρες τον μήνα, λόγω έλλειψης γιατρών. Με ένα γιατρό λειτουργούν οι μονάδες τεχνητού νεφρού στα Νοσοκομεία Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Γρεβενών.

Οι ελλείψεις προσωπικού είχαν αντίκτυπο και στην Ηράκλεια Σερρών. Σε τροχαίο που έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας, τραυματίστηκαν βαριά δύο 17χρονοι, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Λόγω έλλειψης οδηγών για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ηράκλειας, τα βαριά τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου. Η κοπέλα εξέπνευσε, ενώ το ασθενοφόρο βρισκόταν ακινητοποιημένο 300 μέτρα μακριά, επειδή υπάρχουν μόνο τρεις οδηγοί, ενώ χρειάζονται πέντε για να βγουν οι βάρδιες, τονίζει ο δήμαρχος Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης.

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: