Τρίτη, Μαρτίου 16, 2010

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ...ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...

Σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπονται να δικαστούν τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας -φερόμενοι ως μέλη κυκλώματος- που εκμεταλλεύονταν ανάπηρους, εξωθώντας τους στην επαιτεία.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ένα ανδρόγυνο, ενώ ο τρίτος των κατηγορουμένων, που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, αναζητείται από τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» είχε «αγοράσει» έναντι χιλίων λέβα (περίπου πεντακόσια ευρώ), 54χρονο συμπατριώτη του με κινητικά προβλήματα από άλλο κύκλωμα που δρούσε στην πατρίδα του.
Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τον 54χρονο στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε σε ημιτελή οικοδομή, κι αφού του άρπαξαν την ταυτότητα, του υπέδειξαν διάφορες διασταυρώσεις, όπου επιδίδονταν σε επαιτεία.
Μάλιστα, τον απειλούσαν ότι αν επιχειρούσε να επιστρέψει στην πατρίδα του ή αν αρνούταν να ζητιανέψει θα έβαζαν ανθρώπους να τον σκοτώσουν. Εξάλλου, όταν το «μεροκάματο» δεν υπερέβαινε τα 150 ευρώ τον ξυλοφόρτωναν.
Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος έπειτα από καταγγελία άλλου Βούλγαρου επαίτη -ανεξάρτητου προς τη δράση του κυκλώματος- ο οποίος όμως έπεσε θύμα ληστείας με ξυλοδαρμό από τους κατηγορούμενους, όταν πήγε να ζητιανέψει στις διασταυρώσεις που «εκμεταλλεύονταν» εκείνοι.

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: