Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τις περικοπές των κονδυλίων των εφημεριών και την παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εξαιτίας των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
Σήμερα, στον «χορό» των επισχέσεων αναμένεται να μπουν μεταξύ άλλων γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας και του Κοργιαλένειου - Μπενάκειου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μάλιστα, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού έχουν ενημερώσει με χθεσινή τους επιστολή προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ΕΚΑΒ και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ότι σήμερα δεν θα υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό στα εξής τμήματα: Α΄ Παθολογική, Β΄ Παθολογική, Ακτινολογικό, Nευρολογικό, Μικροβιολογικό και Αιματολογικό.

Στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, οι εκπρόσωποι των γιατρών αποφάσισαν την γενίκευση των επισχέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι θα παρέχουν κάλυψη σε όσους γιατρούς επιλέγουν να εφαρμόσουν το 48ωρο εβδομαδιαίας απασχόλησης που συνεπάγεται την πραγματοποίηση έως 4 εφημεριών τον μήνα. Επιπλέον, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας για την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ενώ προσανατολίζονται και σε 24ωρη απεργία για τη μεθεπόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, με διακοπή παράδοσης ορθοπεδικών υλικών στα νοσοκομεία Αττικόν, Ευαγγελισμός, Θριάσιο και Πανεπιστημιακό του Ρίου από την ερχόμενη Τρίτη απειλούν οι προμηθευτές, που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση εξόφλησης των χρεών των νοσοκομείων. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού έχει διαμηνύσει ότι διακόπτει την προμήθεια υλικών από αύριο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο ΝΙΜΤΣ και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: