Τρίτη, Μαρτίου 16, 2010

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ...ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙΑ...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΘΩΟ ΠΟΛΙΤΗ,ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝ.
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;;;;

Οι αστυνομικοί τον «είδαν» με «καλυμμένο το πρόσωπο να ρίχνει μολότοφ»... Ο ίδιος -ο φερόμενος ως δράστης- προσκόμισε μια σειρά φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψής του, που είναι με γυμνό το πρόσωπο, εν μέσω ήρεμων διαδηλωτών, και με ένα σακ-βουαγιάζ στον ώμο, το οποίο περιείχε τα... εργαλεία της δουλειάς του.
Μια φόρμα γυμναστικής, ένας ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κι ένα σαμπουάν, καθώς επρόκειτο να πάει στο κολυμβητήριο όπου εργάζεται ως εκπαιδευτής νηπίων.
Οι μαρτυρίες όμως των αστυνομικών βάρυναν, ως είθισται, περισσότερο στη ζυγαριά του ανακριτή, ο οποίος χθες, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του 28χρονου άντρα, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιόν του για τις τρεις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, και μάλιστα με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου».
Κι έτσι από την πορεία κατά των νέων κυβερνητικών μέτρων της περασμένης Πέμπτης, ο νεαρός άντρας που διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι όχι μόνο δεν έριξε μολότοφ αλλά δεν συμμετείχε καν σε επεισόδια, βρέθηκε από τη ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία, κι από το ανακριτικό γραφείο στον Κορυδαλλό.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του 28χρονου, δήλωσε στην Ελευθεροτυπια για την αντιμετώπιση του νεαρού διαδηλωτή από τη Δικαιοσύνη:
«Μακριά η "υπαρκτή Δικαιοσύνη" από την κοινωνία και τις νομοθετικές ελίξεις που φαίνονται να την αφήνουν παγερά αδιάφορη, προφυλάκισε σήμερα ένα νέο παιδί, με βάση μια μόνη κατάθεση αστυνομικού, που διαψεύδεται κραυγαλέα από σειρά από φωτογραφίες που καταθέσαμε στην ανάκριση και από δεκάδες μαρτυρίες παρόντων στη σύλληψη πολιτών, που ήρθαν αυθόρμητα και ζήτησαν να καταθέσουν.»

Η πρόσφατη τροποποίηση της διάταξης για την προφυλάκιση (άρθρο 282 ΚΠΔ ) με τον νόμο 3811/2009, που αυστηροποίησε αποφασιστικά τις προϋποθέσεις, απαιτεί για να θεμελιωθεί τέτοια απόφαση "προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις" είτε "συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης" από τα οποία να συνάγεται κίνδυνος για διάπραξη άλλων εγκλημάτων.
Πώς να παρηγορήσουμε ένα νέο άνθρωπο που θα πάει φυλακή γιατί είχε τα μαλλιά του ράστα και κουβάλαγε στον σάκο του τα ρούχα της δουλειάς του;.

Η είδηση της προφυλάκισής του (σ.σ. οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι) προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία των παρευρισκομένων χθες στα δικαστήρια, σε ένδειξη συμπαράστασης, νεαρών, τους οποίους έσπευσαν να βάλουν «σε τάξη», και με τη χρήση κλομπ, διμοιρίες των ΜΑΤ. Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Ε», τόσο της σύλληψης του 28χρονου όσο και της βιαιότητας ανδρών των ΜΑΤ, χθες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ένας εξ αυτών φαίνεται να χτύπα νεαρό στο κεφάλι με τη λαβή του κλομπ. Το θύμα, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Ολες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από αυτόπτες μάρτυρες και των δύο περιστατικών.

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2010

10 σχόλια:

γιαννης καλαμιτσης είπε...

το ονομα του ανακριτη, συντρόφοι;

Ανώνυμος είπε...

γιατί ρωτάς??θα πας να τον κάνεις ντα??

Ανώνυμος είπε...

Σωστα το ατομο προφυλακίστηκε παρολη την προσπαθεια των γνωστων ταλιμπαν-ναζι να παραπληροφορησουν, να τρομοκρατησουν και να κοροιδεψουν τις αρχες και τον κοσμο γιατι την δηθεν αθωοτητα του.

Δεν μπορει να στιγματιζετε η πλειοψηφια που ελαβε μερος στην απεργια απο εναν τραμπουκο.

Ανώνυμος είπε...

Το παιδί είναι αθώο και το ξέρω γιατί τον γνωρίζω. Το κατευθείαν συμπέρασμά σας είναι τουλάχιστον αφελές.
Λυπάμαι

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα και καταλήψεις στα σχολεία τώρα!

Ανώνυμος είπε...

μηνυση στον μπατσο για ψευδορκια γιατι δεν κανει?

Ανώνυμος είπε...

υπάλληλε 1:16..
πόσα παίρνεις για αυτή τη δουλειά; είναι κενό νοήματος, κανονική μπουρδολογία και με ελεϊνή ορθογραφία αυτό που γράφεις.

εργοδότη του 1:16..
βρες καλύτερους τρόπους να κάνεις την προπαγάνδα σου. έχετε γεμίσει τον τόπο με "απλούς πολίτες"..

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρθηκε σε άλλη ανάρτηση ότι είδαν τον συγκεκριμένο να επιτίθεται στους μπαστους πρώτα με καδρόνια και μετά με μολότοφ.

Αν είναι έτσι κάλα του κάνανε και τον μπαγλαρώσανε. Κάτι τέτοια κολόπαιδα φταίνε που όλοι οι αγώνες μας πάνε χαμένοι.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΡΑΔΕΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΛΑΔΙ.ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ 10-15 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΒΡΕ ΓΑΜΙΩΛΕΣ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΕΣ ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΥΛΟΥΔΕΣ.
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 10 ΨΩΛΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΑΡΟ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΥΠΗΤΕΡΗ.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ 1η ΠΤΕΡΥΓΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΜΕ ΚΩΛΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 10:45, είσαι κρετίνος (αυτό σημαίνει: παντελώς ανόητος, αμαθής και ανεπίδεκτος μαθήσεως). Το χειρότερο όμως είναι ότι είσαι φορέας τυφλού μίσους απέναντι στους ανθρώπους που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι το κοινό καλό (και το δικό σου καλό, παρά το ό,τι δεν το αξίζεις...)
Α! και αυτό το 'θεματάκι' που έχεις με τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους να το κοιτάξεις, ρε συ... Μήπως έχεις τελικά καταπιέσει τις πραγματικές σου σεξουαλικές προτιμήσεις;
Κατερίνα Π.