Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΕΙΚΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!!!

ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΕΣΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ FRONTEX ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!
ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΩΝ;;;;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ...ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΙΑ ΩΣ ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΩΝ;;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ...


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστώ. Κυρία Καγκελάριε, το ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει πολύ συγκεκριμένα η γερμανική κυβέρνηση για να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τις οικονομικές αγορές για την οικονομία στην Ελλάδα;

Και κύριε Πρωθυπουργέ, πριν από λίγες ημέρες είχαμε κάποιες προτάσεις από Γερμανούς βουλευτές πώς θα μπορούσατε να περιορίσετε το χρέος σας; Ακούσατε τη δυνατότητα να πουλήσετε και νησιά, αλλά να πουλήσετε και κάποιες επιχειρήσεις. Έχετε ακούσει αυτές τις προτάσεις; Τι θα θέλατε να πείτε εν προκειμένου;

A. MERKEL: Το μόνο το οποίο μπορώ να πω εγώ, είναι ότι το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δεν πιστεύω ότι οδηγεί πουθενά, αλλά υποθέτω ότι ο κ. Πρωθυπουργός είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει.

Τι μπορεί να κάνει η Γερμανία, με ρωτήσατε. Μπορεί να επιδείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Μπορεί πάνω απ’ όλα να μην αφήσει να μιλάνε συνεχώς τα συναισθήματα. Και είναι συναισθήματα αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και κατανόησης της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Δεύτερον. Η Γερμανία και νομίζω ότι αυτό το είπαμε και συνοδεύσαμε αυτό το πρόγραμμα ανανέωσης, το οποίο προτίθεται να ακολουθήσει ως δρόμο η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιτύχει αυτή τη μείωση του 4%, μπορούμε λοιπόν να το κάνουμε, ώστε οι θέσεις οι οποίες θα ακούγονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πραγματικά να κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και κατανόηση.

Και πιθανόν μπορεί και κάποιες εμπειρίες ανανέωσης, γιατί δεν είναι κάτι το οποίο εμείς το κερδίσαμε μέσα σε μέρες, αλλά μέσα σε χρόνια, να τις δώσουμε, να τις συζητήσουμε με την Ελλάδα, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μπορούμε πραγματικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα, και ίσως η Ελλάδα να μπορέσει να κερδίσει κάτι. Δεν θα επιβάλουμε κάτι. Μπορούμε όμως να υποβάλουμε προτάσεις και να πούμε πού έχουμε συγκεκριμένες εμπειρίες και πού νομίζουμε ότι οι δομές της χώρας για τον 21ο αιώνα μπορούν να προσαρμοστούν ή όχι.

Οι αγορές δεν κοιτούν μόνο τη σημερινή ημέρα. Κοιτούν αν η διαδικασία την οποία ξεκινάμε, είναι μια διαδικασία η οποία θα κινηθεί σε βάθος χρόνου, ή είναι μόνο μια χρονική στιγμή την οποία αντικατοπτρίζει. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς, η συνεργασία μας με τον κ. Πρωθυπουργό δεν αρχίζει και τελειώνει σήμερα, αλλά είναι μια πολύ πιο σφαιρική προσπάθεια, η οποία θα οδηγήσει ακριβώς στο να μειωθεί το χρέος το οποίο υπάρχει.

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι θέλουμε να βοηθήσουμε στην αλλαγή και στην προσαρμογή ιδίως της θέσης και της σχέσης πολίτη και κράτους. Εδώ έχουμε μια ουσιαστική εμπειρία εμείς, στη Γερμανία.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ευχαριστώ πολύ Angela. Όσον αφορά τη μείωση του χρέους, πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντες τρόποι και αποτελεσματικοί τολμώ να πω, να αντιμετωπίσουμε το χρέος, από το να πουλάμε ελληνικά νησιά!

Κατ’ αρχάς, πρέπει να σας πω ότι εμείς οι Έλληνες αγωνιστήκαμε εδώ και χρόνια, ώστε τα δικά μας νησιά να είναι πραγματικά ελεύθερα ελληνικά νησιά. Και τολμώ να πω ότι θέλουμε να είναι ανεξάρτητα ελληνικά νησιά και τα αγαπάμε. Οπότε το να τα πουλήσουμε, ή να τα ξεπουλήσουμε, είναι κάτι το οποίο δεν σκεφτόμαστε καν.

Αλλά δεν θα βοηθούσε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα, ξέρετε, θα ήταν απλά μια κίνηση την οποία θα κάναμε, ενώ εμείς θέλουμε να έχουμε μια οικονομία η οποία να λειτουργεί. Μια οικονομία η οποία λειτουργεί, η οποία είναι βιώσιμη, σημαίνει να επενδύσει κανείς περισσότερο σ’ αυτά τα νησιά. Ας πούμε, μιλάμε για συνεργασία με τη Γερμανία. Εσείς έχετε πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογίες όσον αφορά την ηλιακή ενέργεια και την αιολική ενέργεια.

Σκεφτείτε τα ελληνικά νησιά τα οποία μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή πράσινα νησιά. Μέρος δηλαδή μιας βιώσιμης οικολογικής ανάπτυξης. Θα μπορούσαν να είναι πρότυπα ή μοντέλα. Περιοχές δηλαδή όπου πραγματικά θα είχαμε μια ανάπτυξη, χωρίς να εξαρτιόμαστε από το πετρέλαιο, ή από το κάρβουνο. Θα μπορούσαμε να έχουμε ελληνικά νησιά, τα οποία πραγματικά να παίξουν ρόλο προτύπου για τέτοιου είδους τεχνολογίες.

Θα ήταν μια πιθανή στενή συνεργασία μεταξύ ημών και της Γερμανίας. Σκεφτείτε όμως πώς θα μπορούσε αυτό να παίξει και ένα ρόλο στην τουριστική μας βιομηχανία και να κάνει την τουριστική βιομηχανία όχι μόνο βιώσιμη, αλλά να παίζει έναν ουσιαστικότερο ρόλο απ’ ό,τι μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της οικονομικής βοήθειας την οποία προσφέρει. Αυτός είναι ο δρόμος τον οποίο θα ακολουθήσουμε.

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τοσο λιγο πρωθυπουργο δεν εχω ξαναδει.
τελος το ηλιθιο παιδακι που βγαλαμε.
πρεπει να φυγει ακομα και με τη βια.


οποιοσδηποτε μα οποιοσδηποτε αλλος θα ειχε αξιοπρεπεια και αυτοπεποιθηση με τη μερκελ.
ακομα και αν ητανε απο την ζιμπαμπουε και ακομα και αν χρωστουσε τα 10πλασια απο εμας.

ειπε 130 ευχαριστω και απαντουσε κανονικα οτι δεν θα πουλησουμε νησια γιατι τα αγαπαμε!!!
αντι να μην απαντησει καν, η να ριξει γερη μπηχτη.

φανηκε ποσο ολοι εξω τον κανουν οτι θελουν.
γιαυτο τρελαθηκαν απο χαρα οι τουρκοι οταν ειχε βγει.

μετα και απο αυτα τα αθλια μετρα,
για μενα γιωργακης και πασοκ οριστικα τελος.

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη σωστή πρόταση του Αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά είναι να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από τους 300 στους 200. Για ποιον λόγο να πληρώνει ο Ελληνικός λαός έναν τόσο μεγάλο αριθμό όταν ξέρουμε τι θα ψηφίσει ο καθένας; Ανάλογα με το κόμμα του. Άρα για να μην μπαίνουμε σε έξοδα και πληρώνουμε τζάμπα βουλευτές καλύτερα να...


να τους πάμε στους 200. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε σε όλα. Να μείνουν σε κάθε κόμμα οι πιο δραστήριοι και να προχωρήσουμε σε δραστική μείωση του αριθμού τους. Είναι τόσο απλό...

Ανώνυμος είπε...

Αν και κάνω συνήθως πλάκα και ενίοτε είμαι και ήρεμος έχω αρχίσει να τα παίρνω άγρια με αυτόν τον απίθανο τύπο.
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας που το μόνο πρόβλημα που βρήκε στην πώληση Ελληνικού εδάφους είναι ότι το αντίτιμο θα είναι άπαξ.
Εδάφους που κάποιοι μάτωσαν για να είναι Ελληνικό.
Εδάφους που κάποιοι το ποτίζουν με ιδρώτα και το ντύνουν με όνειρα
Εδάφους που κάποιοι είναι έτοιμοι να ματώσουν αν χρειαστεί να μείνει Ελληνικό.

Η παραχώρηση λοιπόν Ελληνικού εδάφους είναι θέμα τιμήματος;
Μήπως με χρονοχρέωση τον βολεύει;
Ας του πει κάποιος ότι όταν πάει έξω δεν είναι ούτε Γιώργος ούτε Παπανδρέου αλλά Πρωθυπουργός της Ελλάδος.
Οταν από την μία πλευρά είναι θέματα εθνικής κυριαρχίας από την άλλη δεν είναι ούτε δικαιολογίες ούτε αστειότητες αλλά ΟΧΙ, αν έχει διαβάσει ποτέ ή έχει ακούσει τη λέξη.

Ανώνυμος είπε...

Θυμησου Ελληνα
21-4-1967
Επτα χρονια χωρις τρωκτικα-κλεφτες-απατεωνες-προδοτες
Από το ζιβαγκο στις βιλες της Εκαλης..προσκυνημενους
Αλλα με δουλεια,αξιοπρεπεια.εντιμοτητα

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ
ΠΟΤΕ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ?
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ?
ΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ?
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ?
ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ?
ΠΟΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ?
ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΗΤΑΝ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΡΟ ΠΡΕΖΑΚΗΔΩΝ -ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ?
Αυτά δεν αρεσαν στους Αμερικανους ,στους πολιτικους οι οποιοι πουλουσαν την πατριδα για την εξουσια και εγινε η μεγαλη προδοσια
ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ,ΧΑΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ
ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ
Ο αγωγος του Μπουργκας και οι υπολοιποι αγωγοι είναι ολη η ιστορια
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ . (Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ.
Με τον μηχανισμο και τους νεους «ελληνες» εφιαλτες ετοιμαζουν να κλεισουν τα μειζονα εθνικα θεματα Τουρκια Θρακη-Αιγαιο
Αλβανια εγκαταλειψη μειονοτητος και θεμα Τσαμουριας.
Σκοπιανο .

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ
21-4-1967

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΡΕΖΑ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝΙΖΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ,ΕΣΥ ΕΛΕΓΕς ΤΟΤΕ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ?ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ...ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ?ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ...ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ...ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ,ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ...ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ...ΤΑ ΦΕΡΑΝΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ...ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΡΟΜΠΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ,ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ...ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΦΙΛΙΚΑ...