Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

ΤΗ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ...

Το προνομιακό καθεστώς φορολόγησης της εκκλησίας που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ παραμένει και με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι φοροαπαλλαγές σε ό,τι αφορά τη γενική επιχειρηματική της δράση διευρύνονται στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου με τη μείωση των φορολογικών του συντελεστών, ενώ η φορολόγηση των εσόδων της εκκλησίας από την ακίνητη περιουσία της παραμένει προνομιακή.

Να φορολογηθεί άμεσα με συντελεστή 45% η κερδοφορία που προέρχεται από οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής δράσης της εκκλησίας, όπως και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων.
Να σταματήσει η μισθοδοσία των μητροπολιτών από το κράτος και να καταργηθούν όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν.
Να περάσουν άμεσα στο δημόσιο οι δασικές εκτάσεις, οι ορεινοί όγκοι, οι λίμνες κ.α. που ανήκουν σε μητροπόλεις και μονές.
Η φιλανθρωπική δραστηριότητα που επικαλείται η ιεραρχία της εκκλησίας ως λόγο για να μην φορολογείται, είναι προσχηματική.
Σταθερή και πάγια είναι η θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη πλήρους διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία.

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2010

7 σχόλια:

Μαγνολίτης είπε...

ΕΥΓΕ!
και δεν είμαι καν κομμουνιστής!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ - ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ - ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

Αντώνης - Αγρίνιο είπε...

Σαφώς και πρέπει να φορολογηθεί το παπαδαριό. Σαφώς και πρέπει να απεμπλακεί το κράτος απ' την εκκλησία. Ο φόβος όμως των χαμένων ψήφων, δημιουργεί ένα υποτελές στους παπάδες κράτος. Είμαστε στο 2010. Ως πότε θα καθορίζουν οι παπάδες τις τύχες μας, είτε μπαίνοντας στα σχολεία (σπέρνοντας φοβίες στα παιδιά μας), είτε έχοντας ρατσιστική πολιτική άποψη (που την επιβάλλουν αρκετές φορές), είτε - αμόρφωτοι πολλοί απ' αυτούς - παίζουν το ρόλο του επιστήμονα ψυχολόγου (μέσα απ' την εξομολόγηση) και πολλά άλλα. Και όταν χρειάζεται να προσφέρουν σε φιλανθρωπίες ή οτιδήποτε σχετικό, βγαίνουν και κάνουν εράνους, για να μαζέψουν πάλι από εμάς χρήματα, που κανείς ποτέ δεν ξέρει αν αποδίδονται σ' αυτούς που τα χρειάζονται. Επιτέλους, στείλτε τους από εκεί που ήρθαν! Και όσοι τους χρειάζονται, ας ψάξουν να τους βρουν.

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ.

ΙΔΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΜΕ ΦΠΑ ΚΑΙ 45% ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΝΤΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!!!
ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΙΛΟΥΝΙΑ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΕΙΣ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑΣ ΜΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ.
ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

κι εγω δεν ειμαι κομμουνιστρια αλλα ΚΚΕ θα ψηφισω και θα ψηφιζω συνεχεια απο εδω και περα... διαβασα τις θεσεις του και για την παιδεια και για ολα τα θεματα και το μονο που εχω να πω ειναι οτι δεν εχω δει αλλο κομμα να λεει τι θα κανει και να ειναι σταθερο στο προγραμμα του. τα αλλα κομματα μονο αλληλοκατηγορουνται και σε καθε εκλογες εχουν αλλα "θα" στη λιστα τους...

Ανώνυμος είπε...

1 σημειωση επειδη τυχαινει να ειμαι καθολικος: Η καθολικη εκκλησια φορολογειται το ιδιο και τα σχολεια που εχει (βλ λεοντιος κλπ) και οι παπαδες της πληρωνονται απο το ταγμα τους ελαχιστα ισα ισα για τα προς ζειν, τωρα αν εχει ακινητη περιουσια ειναι αλλο θεμα, παντως ελλειψη παπαδων εχει χαρισει διαφορα στο ελληνικο κρατος (βλ μονη λαζαριστων στη θεσσαλονικη) Στην περιπτωση των καθολικων αυτοι που διαχειριζονται τα λεφτα της εκκλησιας ειναι η "επιχειρηση" γιατι κατακλεβουν για προσωπικο τους ωφελος... μακαρι να φορολογουνταν κι αυτοι με 45%!!

μπραβο στο ΚΚΕ