Στα ευρήματα από το σπίτι του 35χρονου Λάμπρου Φούντα στους Αμπελοκήπους και σε όσα κατασχέθηκαν από τον φωριαμό του στο διαγνωστικό κέντρο όπου εργαζόταν επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
Oι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια όδήγησαν σε αδιέξοδο χθες, όταν διαπιστώθηκε ότι οι κηλίδες αίματος στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής στη Δάφνη ανήκαν στον νεκρό βιολόγο και όχι στον συνεργό του που οι αρχές ήλπιζαν ότι είχε τραυματισθεί και είχε αφήσει πίσω του τη βιολογική του ταυτότητα.
Οι κηλίδες βρίσκονταν σε απόσταση 35 μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 35χρονος και σε συνδυασμό με την κατάθεση των δύο αστυφυλάκων, πως ο συνεργός του κούτσαινε ελαφρά όταν διέφυγε, είχε δημιουργηθεί αισιοδοξία στις αρχές πως θα είχαν στη διάθεσή τους και επιπλέον στοιχεία.
Στο σπίτι του Λ. Φούντα, εκτός από την κωδικοποιημένη ανάλυση των τεχνικών δυνατοτήτων και της εμβέλειας 30 καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας που βρίσκονται κοντά σε υπουργεία, πρεσβείες και οικονομικούς στόχους, βρέθηκαν σημειώματα με αριθμούς τηλεφώνων. Η Αντιτρομοκρατική αναζητεί τους ιδιοκτήτες αυτών των τηλεφωνικών αριθμών.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ορισμένα από τα τηλέφωνα - τόσο στα σημειώματα όσο και στο κινητό του Λ. Φούντα- ανήκουν σε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Υπάρχουν όμως και τηλέφωνα που πλέον έχουν καταργηθεί από τους ιδιοκτήτες τους αλλά και τηλέφωνα για τα οποία αναζητείται η ταυτοποίησή τους.
Σε εξέλιξη ωστόσο βρίσκεται η αντιπαραβολή του DΝΑ του Φούντα με τα «ορφανά» ευρήματα από τρομοκρατικές επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα, της Σέχτας, αλλά και της 17Ν. Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκε η διασταύρωση με το «ορφανό» DΝΑ που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου και ανήκε σε τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα που συμμετείχε στην επιχείρηση αφαίρεσης του οπλισμού από τον αστυνομικό φρουρό. Το DΝΑ αυτό είχε ταυτοποιηθεί πως ανήκε σε ένα από τα τρία άτομα που διέφυγαν μετά την ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στις 16 Ιανουαρίου 2006 στην οδό Σόλωνος, όταν συνελήφθη ο Γιάννης Δημητράκης. «Η σύγκριση των “ορφανών” ευρημάτων θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμη», εκτιμά ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.
Το κινητό τηλέφωνο του 35χρονου, το οποίο είχε αφήσει στο διαμέρισμά του, ήταν ενεργοποιημένο και είχε δεχθεί μάλιστα και κλήσεις που προέρχονταν όμως από την εργασία του. «Την ημέρα του περιστατικού είχε μαζί του ασύρματη ενδοεπικοινωνία, που αποδεικνύει πως έπαιρνε όλες τις προφυλάξεις ώστε να μην «πιαστεί» από το κινητό του. Η ενδοεπικοινωνία όμως δεν ήταν ενεργοποιημένη», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που συμμετέχει στις έρευνες. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Φούντας δεν είχε σταθερό τηλέφωνο στο διαμέρισμά του, ενώ χρησιμοποιούσε ασύρματη σύνδεση για το Διαδίκτυο όταν ήταν στο σπίτι του. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ καταβάλλονται για να ταυτοποιηθούν 7 από τα κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι του Φούντα και τα οποία δεν αντιστοιχούν στις κλειδαριές του διαμερίσματός του ή των σπιτιών συγγενικών του προσώπων. Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται ανώνυμα τηλεφωνήματα που φέρουν τον Φούντα να επισκέπτεται συχνά διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και τα Εξάρχεια. Για τη γιάφκα όμως της οργάνωσης υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ακόμη και μέσα στην Αντιτρομοκρατική. Αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα πρέπει να αναζητηθεί σε χώρους που καλύπτονται από το πανεπιστημιακό άσυλο. Η άλλη άποψη είναι πως η νέα γενιά τρομοκρατών αποδεικνύεται εξαιρετικά διαβασμένη και ιδιαίτερα προσεκτική, και θα επέλεγε ως γιάφκα ένα ιδιόκτητο κτίριο σε απομακρυσμένη περιοχή. Για τον λόγο αυτό, η Αντιτρομοκρατική έχει βάλει στο μικροσκόπιο κινήσεις του Φούντα στην περιοχή των Μεσογείων.
Οι αστυνομικοί κατευθύνουν τις έρευνές τους και στον προμηθευτή του πιστολιού Ζάσταβα που είχε μαζί του και πρόλαβε να χρησιμοποιήσει ο 35χρονος βιολόγος. Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως το όπλο μπορεί να «μιλήσει» διότι, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ», «πρόκειται για πιστόλι που φτάνει στην Ελλάδα μέσα από πολύ συγκεκριμένες διόδους και συνήθως από ανθρώπους του υποκόσμου». Το γεγονός πως τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν χρησιμοποιήσει σχεδόν σε κάθε τους επίθεση διαφορετικό όπλο, εκτός από επίδειξη δύναμης πυρός αποδεικνύει στις διωκτικές αρχές και την ευχέρεια που έχουν να βρίσκουν «καθαρά» όπλα όποτε τα χρειάζονται.
ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου