Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΕΡΚΕΛ...

Εμμεση πλην σαφή απάντηση έδωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι η Ελλάδα πρέπει μόνη της να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της. Υπενθύμισε ότι το πρόβλημα «δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό» κι ότι μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη.
Σχολιάζοντας τη στάση της Γερμανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυρία Μέρκελ την αντίστασή της σε ενδεχόμενη ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα. Όπως τόνισε, «και η Μέρκελ έχει τα προβλήματά της. Θέλει κι εκείνη να έχει κάτι που θα την ευνοήσει στις κρίσιμες εκλογές που έχει μπροστά της».

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που συμμετέχει στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό είχε εκφράσει εξαρχής αντιρρήσεις στη θέσπιση μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, επηρεάζοντας προς αυτή την κατεύθυνση μεγάλη μερίδα της γερμανικής κοινής γνώμης.
Ακόμη ο κ. Παπούλιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την τελετή υποβολής συγχαρητηρίων για την έναρξη της δεύτερης θητείας του, εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχει πολιτική βούληση των Ευρωπαίων εταίρων για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.
«Επειδή παρακολουθώ τον γερμανικό Τύπο, νομίζω ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Και τώρα που μιλούσα με τον υπουργό Οικονομικών και ο κ. Σόιμπλε (ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας)
δείχνει μια τάση. Κοιτάξτε, το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Θα συμπαρασύρει η Ελλάδα και άλλους», είπε χαρακτηριστικά.
Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος για θετική έκβαση στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (25 και 26 Μαρτίου) σε ό,τι αφορά το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Πάντως απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα βρει λύση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ. «Με βάζετε να πέσω στα βαθιά. Ξέρω κολύμπι, αλλά δεν θέλω να κολυμπήσω», επεσήμανε χαριτολογώντας.

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: