Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ Η ΕΝΩΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ....

«Ρήγμα» παρατηρείται στους κόλπους των πρατηριούχων όσον αφορά την απεργία της Πέμπτης, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο κλείσιμο των πρατηρίων δηλώνοντας ικανοποιημένη από τη στάση του ΥΠΟΙΚ.
Νωρίτερα και οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων των Χανίων αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΒΕ.

Ειδικότερα, η ΠΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο κλείσιμο των πρατηρίων υγρών καυσίμων μετά τις διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.
Με βάση το ενημερωτικό σημείωμα για το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αποσαφηνίζεται ότι ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει της Β κατ. βιβλίων εσόδων - εξόδων, θα εφαρμοστεί για τα πρατήρια καυσίμων (και σειρά άλλων επαγγελματιών), από 1ης Ιανουαρίου του 2011 και όχι άμεσα. Προβλέπεται επίσης ότι "για τη μεταβατική περίοδο των εισοδημάτων του 2010 θα υπάρξουν προσαρμογές στο τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα".
Άρα για εφέτος η μοναδική αλλαγή που θα επέλθει στο φορολογικό καθεστώς των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, είναι η υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων λιανικής από 1ης Απριλίου και οι όποιες προσαρμογές γίνουν στο τεκμαρτό εισόδημα.
Πάντως, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος φαίνεται να επιμένει στην απεργία, καθώς ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μιχάλης Κιούσης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «πρέπει να κλείσουμε πριν μας κλείσει η κυβέρνηση».

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: