Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΚΟΛΑΦΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΓΔΜ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

Συνεχίζεται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης η διαδικασία εκδίκασης της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΓΔΜ εις βάρος της Ελλάδας. Την κατηγορεί ότι παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία, επειδή μπλόκαρε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, οι δύο χώρες κλήθηκαν να καταθέσουν νέα υπομνήματα με τις θέσεις τους.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, η Χάγη έδωσε προθεσμία στη χώρα έως τις 9 Ιουνίου, για να καταθέσει νέο γραπτό υπόμνημα . Η Ελλάδα θα έχει περιθώριο να απαντήσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται αίτημα των Σκοπιών να τους δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουν στις ελληνικές θέσεις. Η Ελλάδα δεν είχε αντίρρηση, εφόσον θα μπορούσε και εκείνη να καταθέσει νέο κείμενο.
Την κατάθεση των νεών υπομνημάτων θα ακολουθήσει προφορική διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι των δύο χωρών θα αναπτύξουν τα επιχειρηματά τους. Σύμφωνα με τους Κανόνες του δικαστηρίου, τα γραπτά υπομνήματα θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι και την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: