Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ DAIMLER MERCEDES....

Στο μικροσκοπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αφορούν δωροδοκίες των γερμανικών εταιρειών Daimler ΑG και Ferrostaal με την εμπλοκή ελλήνων αξιωματούχων.
Ήδη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιω. Σακελλάκος παρενέβη ύστερα από τα σχετικά δημοσιεύματα και έδωσε εντολή για δύο προκαταρκτικές εξετάσεις, τις οποίες θα διενεργήσουν οι συνάδελφοί του αρμόδιοι για οικονομικά εγκλήματα Παρασκευάς Αδάμης και Πόπη Παπανδρέου.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη σχετικά με την υπόθεση της Daimler, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «θα ανταποκριθεί άμεσα στην ενδεχόμενη περίπτωση υποβολής αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες αλλοδαπές αρχές, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, κατά τη διάρκεια της έρευνας».
Στόχος της διπλής εισαγγελικής έρευνας είναι να διερευνηθούν το συντομότερο δυνατό οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις που παραπέμπουν στα... πρότυπα της υπόθεσης Siemens και να διαπιστωθεί αν προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως δωροδοκίες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και αυτό γιατί πολλές από τις συμβάσεις που θα... ξεσκονίσουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί υπεγράφησαν την προηγούμενη δεκαετία, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι ενέργειες της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνουν άμεσα για να μην παραγραφούν ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες.

Σχετικά με τον γερμανικό κολοσσό Daimler ΑG, οι εισαγγελείς θα αναζητήσουν πιθανές δωροδοκίες σε συμβάσεις στη χώρα μας, που έχουν σχέση με την προμήθεια 6.500 τζιπ για τον ελληνικό Στρατό την περίοδο 1997-2008. Η δεύτερη έρευνα αφορά καταγγελίες για δωροδοκίες την περίοδο 2001-2002 από τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία Ferrostaal, η οποία μέχρι το έτος 2008 ανήκε στην εταιρεία Μan που επίσης εμπλέκεται σε υπόθεση «επωφελών συμβάσεων» στην Ελλάδα.
Με βάση όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά αν υπήρξαν ύποπτες συναλλαγές για την ανάληψη της κατασκευής εκ μέρους της γερμανικής εταιρείας τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα.

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: