Δευτέρα, Μαρτίου 15, 2010

ΠΑΠΑΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ECOFIN...ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΝΤ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑ

Η κυβέρνηση δεν αναμένει θεαματικά αποτελέσματα από τη σημερινή κρίσιμη- όπως περιγράφεται- συνεδρίαση του Εcofin στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα μετάσχει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Χθεσινοβραδινές πληροφορίες από διάφορες κυβερνητικές πηγές συνέκλιναν στην άποψη ότι σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για τη συγκρότηση του ταμείου αλληλεγγύης για χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Όπως ανέφεραν σχετικά, βασικός παράγοντας για την κατά τα φαινόμενα αδυναμία του Εcofin να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ο Νικολά Σαρκοζί, η καγκελάριος Ά. Μέρκελ και ο επικεφαλής του Εurogroup Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ είναι τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κ. Μέρκελ. Και ανέφεραν σχετικά τις διαψεύσεις στις οποίες προέβη χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε πλήθος δημοσιευμάτων των πιο έγκυρων εφημερίδων της Ευρώπης που υποστήριζαν σχετικά ότι η Ευρώπη είναι ένα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας για τη συγκρότηση του μηχανισμού παρέμβασης για χώρες που διέρχονται κρίση.

Αν δεν πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το κλίμα που υφίσταται στη Γερμανία κατά της διάσωσης της Ελλάδας, φαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών της για το σημερινό Εcofin ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεως. Παράλληλα, διαμηνύει προς κάθε πλευρά ότι δεν είναι διατεθειμένη να υιοθετήσει απαιτήσεις που διατυπώνονται είτε από κοινοτικούς αξιωματούχους είτε από κυβερνητικούς παράγοντες πως για να υπάρξει σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα πρέπει προηγουμένως η χώρα μας να αιτηθεί βοήθεια από τις χώρες της ευρωζώνης. Κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά απάντησε κατηγορηματικά: «Εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε βοήθεια, την οποία άλλωστε σ΄ αυτήν τη φάση δεν την έχουμε και ανάγκη. Εμείς απαιτούμε η πολιτική στήριξη που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 11 Φεβρουαρίου να μετουσιωθεί σε ουσιαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν ζητάμε χρήματα από κανέναν, γιατί δεν θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό. Το πρόβλημα είναι της ευρωζώνης και αυτή οφείλει να το αντιμετωπίσει».

Παράλληλα με τις «επιθετικές» δηλώσεις αυτού του χαρακτήρα, τονίζεται για άλλη μία φορά ότι το ενδεχόμενο της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει ανοιχτό όσο η Ευρώπη δεν καταλήγει σε συμφωνία για τον μηχανισμό στήριξης των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η Ελλάδα.
Στο εσωτερικό μέτωπο, τα βλέμματα στρέφονται πλέον προς τη Θεσσαλονίκη, όπου το Σάββατο συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να αποφορτίσει την εσωκομματική ένταση. Αρμοδίως αναφέρεται ότι «δεν υφίσταται θέμα Παπουτσή», μετά τις δηλώσεις (στη «Real Νews») του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου που ουσιαστικά «συνέστησε» στον κ. Παπουτσή να παραιτηθεί απο το αξίωμα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΩΣ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΟΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: