Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ELITE ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Νέα κινητοποίηση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στην «ELITE». Με πανό «Θέλουμε δουλειά όχι ανεργία. Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους» και συνθήματα όπως όπως «Αβέβαιη δουλειά, απλήρωτοι εργάτες, έτσι θησαυρίζουν οι κεφαλαιοκράτες», πορεύτηκαν από την πλατεία Βάθης στο υπουργείο Εργασίας. Μαζί τους, τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού, Δέρματος και το Συνδικάτο της Αθήνας. Οι εργάτες διεκδικούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης έγινε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, η οποία έκανε λόγο για επαναλειτουργία του εργοστασίου και για χρηματοδότηση της εταιρείας από τις τράπεζες. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει κατατεθεί στις τράπεζες από την εργοδοσία, γι' αυτό κι οι εργαζόμενοι μένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, συνεχίζοντας να περιφρουρούν την κινητοποίησή τους στο εργοστάσιο.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Δεκέμβρη η εργοδοσία της «ELITE» δήλωσε «αδυναμία» να συνεχίσει τη λειτουργία του εργοστασίου, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους εργάτες. Οι εργάτες, απ' την πλευρά τους, αμέσως, και μαζί με τα συνδικάτα τους, οργάνωσαν τον αγώνα τους και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, την οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: